Novosti
PALEŽ VIKENDICE

Produljen pritvor Bakoviću i još tri osobe
Objavljeno 14. veljače, 2019.

Vezani članci

USKOK OPTUŽENE TERETI I ZA ZLOČINAČKO UDRUŽIVANJE

Podignuta optužnica zbog paleži vikendice bivšeg glavnog državnog odvjetnika

Produljen je istražni zatvor četvorki osumnjičenoj za palež vikendice bivšeg glavnog državnog odvjetnika Radovana Ortynskog. Nakon četiri sata vijećanja Vijeće Županijskog suda u Osijeku odlučilo je da Dragan Baković, Milan Bulat, Marijo Tolić i Jasmina Huzanić ostaju u zatvoru do daljnjega. Sjednica je počela u srijedu, u 11 sati.

- Vijeće je u 15 sati završilo sjednicu u povodu prijedloga iz optužnice i produljilo istražni zatvor za četvero okrivljenika zbog opasnosti od bijega do okončanja postupka. Kada dobiju pisani otpravak rješenja, što će biti najvjerojatnije u četvrtak, imaju rok od tri dana za žalbu. O žalbama odlučuje Vrhovni sud - doznajemo od Miroslava Rošca, glasnogovornika Županijskog suda u Osijeku. Kada Vrhovni sud odluči o žalbama tada će se odlučivati o potvrđivanju optužnice u ovom predmetu.

Podsjetimo, optužnica je na Županijski sud u Osijeku stigla u ponedjeljak, a njome se sedam osoba, uz navedenu četvorku, za palež vikendice bivšeg glavnog državnog odvjetnika terete i Ivo Jerić (52), Zdenko Ivanković (48) i Robert Flačer (29). Dragan Baković žalio se na određivanje i produljivanje istražnog zatvora, no Ustavni sud njegove je žalbe odbijao. Zdenku Ivankoviću Ustavni sud je prihvatio žalbu te je on prošlog tjedna pušten iz istražnog zatvora uz jamčevinu u iznosu od 500.000 kuna.S.Lacić
Možda ste propustili...