Mozaik
“UFURAJ SE I PUKNI” U KINIMA OD TRAVNJA

Prva hrvatska komedija bez fige u džepu
Objavljeno 9. veljače, 2019.
Ako vam je dosta hrvatskih komedija na kojima se ne smijete ili se smijete premalo, dopustite glumačkoj postavi filma ‘‘Ufuraj se i pukni‘ da vas nasmije do suza. "Ufuraj se i pukni" prvi je varaždinski dugometražni igrani film, koji je nastao prema scenariju istoimene i izuzetno uspješne predstave Kerekesh Teatra, koja je odavno osvojila srca gledatelja, a po Hrvatskoj je odigrana više od 120 puta. Radi se o prvom filmu nagrađivanog glumca i kazališnog, a sada i filmskog redatelja Ljubomira Kerekeša.


Simpatična radnja u koju nas uvode braća Prišt, Kruno (Jan Kerekeš) i Krešo (Zoran Pribičević), pripremaju se za prijamni ispit Akademije dramske umjetnosti. Radnja filma odvija se u Varaždinu, odakle braća kreću u svoju nemoguću misiju, točnije, put im je prosut trnjem, ali oni ne odustaju od zvijezda. Kako se u jedan dan pripremiti za prijamni ispit, a da neke stvari ne pođu po zlu, ne znaju ni glavni glumci, ali uz pomoć susjeda Črčeka (Ljubomir Krerekeš), koji je jako razgovorljiv i specifičan lik, braća Prišt se nadaju da će njihova izvedba na prijamnom biti uspješna. Iako se čini da ništa nije na njihovoj strani, film na humorističan način prikazuje odnose, razmišljanja, emocije, uspone i padove te konačno sam dan odluke. Produkcijsko-tehnička ekipa na čelu s redateljem Ljubomirom Kerekešom u kolovozu je snimila kadrove na više od 30 lokacija diljem Varaždina.


- S predstavom ‘Ufuraj se i pukni‘ proputovali smo gotovo cijelu Hrvatsku, od Zagreba do Dubrovnika, od Vukovara do Pule, i zaključili kako ona jednako nasmije publiku u svim dijelovima Lijepe Naše – rekao je Jan Kerekeš.
- Hrvatskom filmu nedostaje komedija, a publici je potreban smijeh – kaže Ljubomir Kerekeš, čiju u distribuciji Blitza pogledajte u kinima od 4. travnja. T.K.


Tanja Kvorka
Hrvatskom filmu nedostaje komedija, a publici je potreban smijeh, kaže Ljubomir Kerekeš, redatelj
Možda ste propustili...

KONCERT ZA NAŠIČKO SKLONIŠTE ŽIVOTINJA

Odlični Damir, Kristijan i Stela pjevali za Farmicu

NAJBOLJA ŠKOLA ANIMACIJE ANIMAFESTA 2024

Nagrada školi La Poudriere

Najčitanije iz rubrike