Crna kronika
TRAGEDIJA NA ČEPINSKOJ CESTI U OSIJEKU

Pješakinja smrtno stradala u naletu auta blizu kuće
Objavljeno 10. prosinca, 2018.
Tragična prometna nesreća dogodila se u 16.10 na pješačkom prijelazu kod kućnog broja 268
OSIJEK

Sedamdesetogodišnja Osječanka poginula je u prometnoj nesreći koja se dogodila u ponedjeljak oko 16.10 u Ulici svetog Leopolda Bogdana Mandića u Osijeku ispred kućnog broja 268. Na pješakinju je Peugeotom 308 osječkih registracija naletio 29-godišnjak.

S obzirom na to da je tijelo poginule žene ležalo na cesti gotovo 20 metara od pješačkog prijelaza, policija sada tek utvrđuje je li vozač u nju udario na zebri ili nije. Međutim, na samo metar od pješačkog prijelaza bila je čarapa, a nekoliko metara dalje i papuča poginule. Susjedi 70-godišnje žene kažu da je poginula praktično pred kućnim pragom.

- Vraćala se iz frizerskog salona, čula sam da je bila na frizuri. Ona nikada u životu nije cestu prešla a da to nije učinila na zebri. Svi ovdje znamo da je uvijek i nećakovu djecu vodila na zebru i učila ih kako se cesta prelazi. Bila je divna žena. Nisam vidjela nesreću, ali sam čula sirene Hitne pomoći pa sam onda izišla iz kuće. Ovo je strašno - kazala nam je jedna susjeda. Druga žena kaže da je prije tri dana bila s poginulom na druženju s umirovljenicima.

- Bila je jako vesela i još je vidim takvu. Bila je divna žena i nikada joj ništa nije bilo teško napraviti za nekoga - kaže druga susjeda.

Nećak poginule Osječanke također je bio na mjestu nesreće, u vidljivom šoku. Sa suprugom i djecom živio je s poginulom. "Sreća da djeca nisu izišla na ulicu i vidjela baku na cesti. Ostala su u kući sa suprugom", kratko nam je rekao.

Stanovnici dijela Ulice svetog Leopolda Bogdana Mandića gdje se tragična nesreća dogodila kažu kako je promet na tom dijelu tako gust da je nemoguće sigurno prijeći cestu.

- Ne smijemo biciklom s ove strane ceste ni do pekarnice, jer je s druge strane biciklistička staza pa nas policija stalno zaustavlja i piše kazne, a kada odeš do zebre, možeš stajati dovijeka, nema šanse da ti netko stane. Moramo mahati vozačima, a ni to ne pomaže. Evo i sada se vidi kamion na cesti, a ne bi uopće smjeli tu voziti - kaže susjeda 70-godišnje žene.
I u ovom slučaju radi se o pješačkom prijelazu bez semafora ili svjetlećih znakova upozorenja, baš kao u slučaju prometne nesreće u osječkoj Ulici Martina Divalta, gdje je krajem studenoga 19-godišnjak automobilom naletio na 20-godišnju djevojku. Liječnici su je uspjeli spasiti i, kako doznajemo, djevojka je dobro. Od sigurne smrti zapravo ju je spasila kanta vapna koju je imala u rukama kada je u nju na zebri udario automobil.

Sandra Lacić
Možda ste propustili...

OROLIK I BELI MANASTIR

Jedan lopovluk riješen, drugi nije

NA PRIJELAZU STARA GRADIŠKA

Pijan pokušao autom u BiH

Najčitanije iz rubrike