Kultura
HIT-KOMEDIJA IZ HIT TEATRA

Glumice Ana Vilenica i Matea Elezović-Brdar traže svog Romea
Objavljeno 7. prosinca, 2018.
ZAGREB

Uhvatiti se ukoštac s najslavnijim kazališnim komadom najizvođenijeg pisca u povijesti, Williama Shakespearea? Kako da ne bude tragično, a ostane magično? Ima li Romeo bočicu s otrovom ili kutijicu s prstenom?

U Julijinom balkonu troje protagonista, a ujedno i autora predstave - Matea Elezović-Brdar, Ana Vilenica i Mladen Kovačić - tumače likove glumaca i redateljice koji su dobili zadatak uprizoriti najpoznatije djelo W. Shakespeara Romeo i Julija, no to im nikako ne polazi za rukom. Pritom se izmjenjuju scene njihovih privatnih života u kojima trojac glumi i druge likove, prikazujući pritom ljubavne odnose i svakojake peripetije iz svoje svakodnevice. Scene kazališta u kazalištu prikazane su duhovito i zanimljivo, pa se tako Shakespeare pretvorio u sliku i priliku koju dosad na kazališnim daskama nismo vidjeli.

Predstava je nastala prema ideji osnivačice i voditeljice Matee Elezović-Brdar, režija je povjerena Ivi Srnec, a za kostime je zadužena Sara Lovrić Caparin.
Sudeći prema dosadašnjim reakcijama publike, komedije Vlaška posla i metODA ZA BRAK dobile su nasljednika. Nakon rasprodane izvedbe na ovogodišnjoj Noći kazališta i turneje po Istri i Dalmaciji, zagrebačka publika s nestrpljenjem očekuje svečanu premijeru u siječnju.N.Vek. 
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike