Sport
STOLNI TENIS

Hrvatska trojka u Osijeku čeka Poljake i Kineza
Objavljeno 20. studenog, 2018.
Hrvatska lovi pobjedu koja bi joj na EURU sljedeće godine u Francuskoj donijela status nositelja

Dugo, više od 15 godina, muška stolnoteniska reprezentacija nije igrala u Osijeku. No, naši "pingpongaši" napokon su stigli u Slavoniju i danas (utorak) od 18 sati u velikoj dvorani osječkog Gradskog vrta u kvalifikacijskom susretu za ekipno Europsko prvenstvo dočekuju izabranu vrstu Poljske.


Hrvatska je trenutačno prvoplasirana u svojoj skupini, naime, već je osigurala plasman na EURO koji će se od 3. do 9. rujna sljedeće godine igrati u Nantesu, no pobjeda protiv Poljaka je važna jer bi naši zadržali mjesto na samom vrhu poretka što donosi određene olakšice na eurosmotri.


U prvom susretu kvalifikacija Hrvatska je slavila u Poljskoj s uvjerljivih 3:0, no taj rezultat nije najrelaniji odnos snaga između ekipa, jer domaćin tada nije nastupao u svojoj najjačoj postavi. A i hrvatski trojac odigrao je briljantan meč i sve okrenuo na svoju stranu za uvjerljivu pobjedu. No, u Osijek su Poljaci stigli sa svojim najboljim igračima, a predvodi ih poljski Kinez Wang Zengyi, a tu su još Jakub Dyjas, Marek Badowski i Patryk Zatowka. I dok su gosti u najjačem sastavu Hrvatska igra bez svog najboljeg igrača Andreja Gaćine, koji je nedavno obnovio ozljedu noge i preskače dvoboj u Gradskom vrtu. Izbornik Neven Karković na raspolaganju ima Tomislava Pucara, Tomislava Franu Kojića, Filipa Čipina i Tomislava Kolareka.


- Ono što je bitno da smo pobjedama nad Turskom i Poljskom već osigurali nastup na EP-u. No, važno nam je i danas dobiti Poljake, jer prvo mjesto u kvalifikacijama ima važnu ulogu i donosi nam status nositelja na Europskom prvenstvu. Sljedeći EURO igra se prema novim pravilima, u Francuskoj će samo prvi iz skupine ići u četvrtfinale, zato je dobro biti nositelj i već u prvim susretima izbjeći najteže suparnike - kaže hrvatski izbornik Karković.


Hrvatska danas nije u najboljoj poziciji, Gaćina je prvi reket reprezentacije, a moramo bez njega po važne bodove.
- Nažalost, Andrej zbog ozljede ne može igrati, dok će za Poljsku, za razliku od prvog meča, nastupiti Kinez. U ovom trenutku oni su favoriti na papiru, no nemaju baš takvu prednost da bi sa sigurnošću mogli računati na sigurne bodove. Dobro smo se pripremali ovaj tjedan, dečki su svjesni situacije i idemo dati sve od sebe kako bismo ostvarili cilj - istaknuo je izbornik hrvatskih stolnotenisača Neven Karković, koji će Poljacima suprostaviti Pucara i Kojića, dok u ponedjeljak navečer još nije bio siguran tko će imati status trećeg igrača, Čipin ili Kolarek.
Ivana Liović
Možda ste propustili...

KRAJ SEZONE: OPERIRAN BOJAN BOGDANOVIĆ

Propao povratak u reprezentaciju?

SPLITSKI KLUB IMA NOVOG PREDSJEDNIKA

Iz Presoflex gradnje iz Požege na čelo Hajduka

Najčitanije iz rubrike