Crna kronika
PROMETNA NESREĆA U OSIJEKU

Vozač auta oduzeo prednost mopedu
Objavljeno 9. studenog, 2018.

OSIJEK - Dvije su osobe ozlijeđene u prometnoj nesreći koja se dogodila u četvrtak, oko 22 sata, na križanju Ulice Martina Divalta i Kralja Petra Svačića u Osijeku. Policija je dojavu o sudaru dobila u 22.10 sati, i obavila očevid.
- Prometna nesreća dogodila se dok je 29-godišnjak upravljao automobilom, od zapada prema istoku Ulicom Martina Divalta. Dolaskom do raskrižja sa Svačićevom ulicom, gdje se upravlja semaforima, ušao je u raskrižje, dok je za njegov smjer bilo aktivirano zeleno svjetlo, ali je započeo skretati ulijevo u Ulicu kralja Petra Svačića, a da nije propustio vozilo koje je dolazeći iz suprotnog smjera zadržavalo smjer svog kretanja. Pri tome je oduzeo prednost prolaska vozilu koje mu je dolazilo u susret te je u desni bočni dio njegovog automobila prednjim desnim bočnim dijelom udario moped kojim je upravljao 54-godišnjak koji se kretao Divaltovom ulicom od istoka prema zapadu te ušao u raskrižje na znak zelenog svjetla. Na mopedu se nalazio 20-godišnji putnik kojem je zajedno s vozačem pružena pomoć u Kliničkom bolničkom centru Osijek. Vozač mopeda teško je ozlijeđen, a mladi putnik lakše - doznajemo od Vesne Žnidarić Bolarić, iz Policijske uprave osječko-baranjske. Kako doznajemo, vozač mopeda i putnik imali su zaštitne kacige.


Na ovom križanju dogodile su se brojne prometne nesreće, a jedna od najtragičnijih dogodila se 1. siječnja 2012. godine kada je poginuo osječki taksist Zlatko Žvorc. Krešimir Cerenko, koji se teretio da je izazvao ovu prometnu nesreću, u prvom je sudskom postupku oslobođen odgovornosti, no drugostupanjski sud ukinuo je tu presudu i vratio slučaj na ponovno suđenje koje još uvijek traje.
Tijekom listopada, u Osječko-baranjskoj županiji dogodila se 191 prometna nesreća, što je pad u odnosu na prošlu godinu kada se u istom mjesecu dogodilo 245 nesreća. U prometnim nesrećama prošloga mjeseca stradalo je 69 osoba, prošle godine 91, od čega su tri osobe poginule (lani dvije), a još devet ih je ozlijeđeno teško (u 2017. - 70) te 57 lakše, lani 70.
Najviše nesreća dogodilo se zbog nepropisne i neprilagođene brzine - 40, oduzimanja prednosti prolaska - 32, nepropisne vožnje unazad - 23, nepropisno uključivanje u promet -18, nepropisno kretanje kolnikom - 18, nepropisno skretanje - 17, vožnja na nedovoljnoj udaljenosti - 12.S.Lacić

 
Možda ste propustili...

OČEVID UTVRDIO UZROK SMRTNOG STRADAVANJA

76-godišnji vozač nije stao na znak STOP

Najčitanije iz rubrike