Autoglas
MERCEDES B-KLASE

Vozilo osmišljeno za vizualno distanciranje od konkurencije
Objavljeno 16. listopada, 2018.
Nova B-klasa izgledom je dinamičnija od prethodnika, agilnija je i udobnija

Nova Mercedes-Benzova B-klasa s novim Sports Tourerom stavlja naglasak na sport. Izgledom je dinamičnija od prethodnika, agilnija i udobnija. Osnovni volumen sada se spušta prema putnicima i ima naglašene utore ispred vozača i suvozača. Intuitivno korisničko sučelje adaptivnog MBUX multimedijskog sustava središnja je značajka kabine.


Najsuvremeniji sustavi pomoći pri vožnji čine B-klasu predvodnikom segmenta s funkcijama prenesenim iz S-klase. Unutrašnjost je prostranija, a motori su učinkovitiji i čišći. Prodaja počinje 3. prosinca., a isporuke u veljači 2019. Dizajnerski je zadatak bio da se B-klasa vizualno istakne u svijetu jednovolumena. Zadatak - prihvaćen i riješen, a dugi međuosovinski razmak (2729 mm), kratki prevjesi, lagano spuštena linija krova i veći kotači, od 16 do 19 inča, naglašavaju dinamiku vozila. Spušten, progresivni prednji kraj s tekućim prijelazom s poklopca motora na A-stup i vjetrobransko staklo ističe sportski izgled. Isto vrijedi i za tanka prednja svjetla, čiji je unutarnji dio visokokvalitetan, detaljno i precizno dizajniran već na osnovnom modelu s H7 žaruljama i LED svjetlima za dnevnu vožnju. Na stražnjoj strani širinu vozila naglašavaju dvodijelna svjetla, reflektori integrirani u odbojnik i prepoznatljivi crni donji dio odbojnika s difuzorom i kromiranim rubom. Veliki krovni spojler, zajedno s crnim spojlerima visokog sjaja na bočnim stranama stražnjeg prozora, osigurava bolju aerodinamiku.

Nova B-klasa u svim se izvedbama pokreće novim, učinkovitim motorima koji su u skladu s ograničenjima norme Euro 6d-TEMP. Premijerno je predstavljena poprečno montirana inačica OM654 dvolitrenog dizelskog motora sa 110 kW i 140 kW, aluminijskim blokom i stepenastom komorom za izgaranje. Zahvaljujući produljenoj naknadnoj obradi ispušnih plinova s dodatnim SCR katalizatorom, B-klasa s OM654q motorom prvi je kompaktni model tvrtke Mercedes-Benz certificiran prema standardu Euro 6d, koji će za nove modele postati obvezan tek 2020. Veliki dizel dodatak je četverocilindarskom dizelu (OM608) poznatom iz A-klase, obujma 1,5 litara, snage do 85 kW i do 260 Nm zakretnog momenta.
Milan Bugarić
// fbhdfsdf //
Bolji je i udobniji položaj sjedenja
Sjedala nude bolji i udobniji položaj za sjedenje, kao i veći raspon podešavanja. Više je prostora i u širini: s 1456 milimetara širine u području laktova B-klasa sada ima dimenzije vozila srednje klase. S klimatiziranim i multikonturnim sjedalima s funkcijom masaže, B-klasa dostupna je s opremom koja je prethodno bila rezervirana za vozila iz viših segmenata.
Možda ste propustili...

TALIJANSKA POLICIJA POHVALILA SE SA NOVIM "KONJEM U SVOJOJ ERGELI"

Lamborghini Urus za policajce

CX-80 UDOBNOST, PRAKTIČNOST I SVESTRANOST

Nova perjanica Mazde sa 7 udobnih sjedala