Autoglas
MODELI ZA OBITELJI U PONUDI SU I HRVATSKIM KUPCIMA

Berlingo i Rifter stigli u autosalone
Objavljeno 16. listopada, 2018.
Citroen Berlingo uvijek je bio mamac za hravatske kupce, pa se to očekuje i sa trećom generacijom "bestsellera"

Dva su važna modela za Citroen i Peugeot ovoga i prošlog tjedna stigla u hrvatske autosalone. Riječ je o Citroen Berlingu i Peugeot Rifteru, pouzdanim obiteljskim automobilima koje su u prethodnim generacijama objeručke prihvatili i hrvatski kupci.


Berlingo se pojavio 1996., a sada dobiva nastavak s trećom generacijom, i to od primamljivih 131.000 kuna. Najnovija generacija nastavlja priču modela s originalnom, jednostavnom i funkcionalnom siluetom karoserije. Novi Berlingo poboljšan je, dobio je suvremenost svojim dizajnom i udobnošću, pa ne treba sumnjati da će se prodaja tog kultnog modela i nakon prodanih 1,7 milijuna primjeraka nastaviti.

Zaigrani dizajneri

Već na prvi pogled na unutrašnjost novog Berlinga vidi se da su dizajneri poradili na modularnosti i prostoru. Tu su tri neovisna i za uklanjanje jednostavna stražnja sjedala, ravna podnica do sklopivog sjedala suvozača, pa je moguć utovar predmeta duljine do 2,70 metara. Tu je i 100 litara dodatnog prtljažnog prostora. Zbog nove platforme Berlingo treće generacije nudi 19 tehnologija za pomoć u vožnji i četiri tehnologije za povezivost. Motori su posljednje generacije - novi dizelski motor 1.5 BlueHDi ili automatski mjenjač EAT8 te postavke udobnosti ovjesa. Sada je dostupan u dvije veličine, M i XL, od 4,40 m i 4,75 m duljine, s pet ili sedam mjesta (u obje varijante!). Prednji kraj Berlinga u skladu je s novim identitetom Citroena s dvostrukim svjetlosnim potpisom te personaliziranim i okruglim svjetlima za maglu,
Na hrvatskom tržištu Berlingo je u ponudi s tri razine opremljenosti: Start, Live, Feel, s benzinskim PureTech 110 motorom te dizelskim BlueHDi 75, 100 i 130 inačicama. Početna cijena dizelske izvedbe duljine M za novi Berlingo Start Blue HDi 75 iznosi 131.000 kuna, a benzinske izvedbe Novi Berlingo Feel PureTech 110 iznosi 144.900 kuna. U hrvatskim je salonima od 10. listopada.
Nova platforma

Peugeot Rifter "ukazao" se u hrvatskim autosalonima jučer (u ponedjeljak). Rifter je uspio povezati robustan i uglađen stil. Izgrađen na novoj platformi, novi Rifter nudi otpornost i izdržljivost kako bi zadovoljio najzahtjevnije primjene. Dostupan u dvije duljine, sa pet ilisedam sjedala, njeguje raznovrsnost, modularnost i praktičnost. Ima učinkovite motore, kao i tehničku opremu posljednje generacije. U ponudi je s tri razine opremljenosti: Active, Allure i GT Line, s benzinskim motorom PureTech 110 S&S i dizelskim motorima BlueHDi 75, BlueHDi 100 i BlueHDi 130 S&S. Cijena izvedbe za Novi Peugeot Rifter Active BlueHDi 75 je 153.975 kuna, a Novi Peugeot Rifter Active PureTech 110 S&S ima cijenu od 155.250 kuna.

Što se tiče motora, kod benzinaca su dostupne dvije izvedbe 1.2 PureTech motora: PureTech 130 KS S&S s automatskim ručnim mjenjačem s osam brzina (dostupan 2019.) te PureTech 110 KS S&S s ručnim mjenjačem s pet brzina. Tri su dizelska 1.5 BlueHDi motora: BlueHDi 130 KS S&S s ručnim mjenjačem sa šest brzina ili automatskim mjenjačem s osam brzina EAT8, BlueHDi 100 KS s ručnim mjenjačem s pet brzina i BlueHDi 75 KS s ručnim mjenjačem s pet brzina.
Milan Bugarić
Odmah iza C3
Berlingo je s drugom generacijom putničkog i dostavnog vozila, lansiranih 2008., proizveden 2017. u više primjeraka nego ikad prije (više od 165.000). Berlingo danas ostaje najprodavaniji model Citroena iza C3. U Europi on je drugo najprodavanije vozilo za slobodno vrijeme i među tri najprodavanija u svom segmentu na tržištu lakih komercijalnih vozila. Proizvedeno je u više od 3,3 milijuna primjeraka od početka prodaje, 1996. U Hrvatskoj su od 1996. prodana 14.572 modela, od čega 7770 osobnih vozila.
1996.

godine pojavila se prva generacija Citroen Berlinga
14.572

Berlinga (dostavna i osobna vozila) prodana su od 1996. u Hrvatskoj
Berlingo nastavlja priču modela s originalnom, jednostavnom i funkcionalnom siluetom karoserije
Možda ste propustili...

JANICA KOSTELIĆ SUVOZAČICA DVOSTRUKOG POBJEDNIKA WRC RALLYJA CROATIA

Prvakinja asistirala - prvaku