Kultura
ZA SISAČKI STAR FILM FEST

Odabrano 50 filmova iz cijeloga svijeta
Objavljeno 20. kolovoza, 2018.
SISAK - Filmski festival Star Film Fest, koji će se u Sisku održati od 30. kolovoza do 1. rujna, i petu godinu obara rekorde prema broju prispjelih i filmova odabranih za prikazivanje. Od 569 prispjelih filmova selektorice Martina Mladenović i Anja Kavić za prikazivanje su odabrale 50 filmova, navode organizatori iz Kino kluba Sisak.
Sisački festival okuplja i afirmira mlade filmske stvaratelje iz Hrvatske i svijeta u kategorijama dokumentarnog, eksperimentalnog, igranog i animiranog filma. Za projekcije su ove godine odabrani filmovi autora iz Hrvatske, BiH, Srbije, Mađarske, Makedonije, Njemačke, Slovačke, Francuske, Danske, Nizozemske, UK, Španjolske, Portugala, Rusije, SAD-a, Meksika, Perua, Argentine, Kolumbije, Irana, Kine, Tajvana, Filipina i Singapura.
Bogat filmski program predviđa i prikazivanje dva filma izvan konkurencije: Comic Sans redatelja Nevia Marasovića i Osmi povjerenik Ivana Salaja koji su već dobili priznanja kritičara i publike, ne samo u Hrvatskoj, nego i izvan nje, stoji u priopćenju.
Nakon otvorenja u atriju Starog grada počet će i prve projekcije. Dva će dana projekcije biti u ljetnom kinu Kazališta, gdje će posljednjeg dana nešto prije ponoći biti proglašeni pobjednici.
Festival posjetiteljima i sudionicima pruža i popratne aktivnosti, poput filmskih i fotografskih radionica, kvizova, prikaza starih fotografskih tehnika, izložbi fotografija i umjetničkih instalacija, javne rasprave, predavanja, koncerte. H
Možda ste propustili...

GDK GAVELLA NAJAVIO SVOJU POSLJEDNJU OVOSEZONSKU PREMIJERU

“Medeja” zrcali naše društvo danas

Najčitanije iz rubrike