Crna kronika
PODIGNUTA OPTUŽNICA

Zapovjednik DVD-a oštetio društvo za 160 tisuća kuna
Objavljeno 13. lipnja, 2018.
Radio je prvu smjenu, a pisao da je radio i drugu te nedjeljama i blagdanima

DONJI MIHOLJAC - Protiv 53-godišnjaka s područja Donjeg Miholjca Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku podnijelo je optužnicu zbog zlouporabe položaja i ovlasti i krivotvorenja službene ili poslovne isprave.

Odvjetništvo optužnicom tereti 53-godišnjaka, kako neslužbeno doznajemo zapovjednika Dobrovoljnog vatrogasnog društva, da si je isplaćivao veće plaće od 1. siječnja 2005. do 31. srpnja 2015. godine u Donjem Miholjcu, kao odgovorna osoba društva, zadužen sukladno statutu društva provoditi operativne poslove i djelatnosti. Plaće si je isplaćivao suprotno članku relevantnog Pravilnika o unutarnjem ustroju i načinu rada. Iako je radio redovito tjedno radno vrijeme u prvoj smjeni, a iznimni uvjeti za rad u drugim smjenama nisu ostvareni, lažno je prikazivao da je radio u drugoj smjeni nedjeljom, državnim blagdanom i u neradne dane u rasporedu smjena za profesionalno uposlene djelatnike društva te u evidencijama i pregledu radnih sati za obračun plaće za svaki mjesec. Tereti ga se da je navedenu neistinitu dokumentaciju ovjeravao svojim potpisom i pečatom društva i dostavljao računovodstvu Grada na temelju kojih je obavljan obračun plaće i dodataka na plaću. Na račun tih obračuna osnovna plaća mu je povećana za nepripadajuće isplaćene iznose dodataka na plaću za rad koji nije obavio u iznosu od 66.754,83 kune. Navedeni je iznos uzeo i zadržao za sebe te time oštetio društvo za isplaćene iznose dodataka na plaću i pripadajuće poreze i doprinose na plaću u iznosu od 131.527,49 kuna. 

Osječko Županijsko državno odvjetništvo optužnicom tereti 53-godišnjaka i da je od 14. siječnja 2010. do 22. prosinca 2011. godine, kao odgovorna osoba društva, zadužen sukladno odredbama statuta društva i članka iz Pravilnika o unutarnjem ustroju i načinu rada, provoditi operativne poslove te se brinuti o ispravnosti vozila i ostale opreme i predlagati nadležnim tijelima njihovu nabavu, naručio rezervne dijelove i opremu za različite vrste vozila kojima se društvo nije koristilo, iako je znao da se dijelovi i oprema ne mogu i neće ugraditi u motorna vozila i radne strojeve kojima se koristilo društvo.

Sandra LACIĆ
DIJELOVE ZA VOZILA ZADRŽAO

Osječko Županijsko državno odvjetništvo tereti 53-godišnjaka da je naručene dijelove za vozila preuzeo i platio sredstvima društva trgovačkom društvu iz Valpova na temelju 32 računa i obrtu iz Valpova na temelju 26 računa u ukupnom iznosu od 27.671,08 kuna. Potom je, tereti ga se, navedene autodijelove i opremu maloprodajne vrijednosti 32.526,02 kune uzeo i zadržao za sebe oštetivši na opisani način društvo za iznos plaćenih računa od 27.671,08 kuna.

krivotvorine

VEĆE SI JE SATNICE PISAO 10 GODINA

Možda ste propustili...

NA PRIJELAZU STARA GRADIŠKA

Pijan pokušao autom u BiH

OŠTEĆEN 55-GODIŠNJI SLAVONAC

Neznanac prijevarom podigao kredit od 8200 eura

OROLIK I BELI MANASTIR

Jedan lopovluk riješen, drugi nije

Najčitanije iz rubrike