Svijet
PARANOJA U SRBIJI

Priština oduzima sjever Kosova
Objavljeno 5. lipnja, 2018.

Kako se približava dan ustroja Vojske Kosova, a to će biti, kako najavljuje kosovski premijer Ramush Haradinaj, do karaja ove godine, u Srbiji sve više mantraju o “svjetskoj zavjeri protiv Srbije”, pa sada imaju “pouzdane podatke od ruskih obavještajaca”, koji su ih dostavili srpskim sigurnosnim službama, kako “Kosovske sigurnosne snage uz logističku potporu Amerikanaca spremaju u rujnu upad na sjever Kosova, a ta operacija priprema se u tajnosti pod kodnim imenom Zlatna sablja”. Kako doznaje prorežimski dnevnik, odan sluga svakom srpskom režimu, Večernje novosti, o tim namjerama kosovskih vlasti srpske su službe informirali ruski obavještajci, a cilj je zaokružiti “suverenitet” države Kosovo na cijelom teritoriju. Prema informacijama ruskih obavještajaca, pišu Večernje novosti, obuka pripadnika Kosovskih sigurnosnih snaga provodi se u američkoj bazi Bondsteel na Kosovu i Pomazatin, nadomak Kosovu Polju, “a zanimljivo je da Amerikanci sve drže u strogoj tajnosti i nikakve informacije o tome nemaju čak ni partnerske države iz kontingenta KFOR-a i NATO”.

- Budući da je očito kako za pregovaračkim stolom, voljom Hashima Thacija i Ramusha Haradinaja, a uz prešutan blagoslov Europske unije, nema nikakvog napretka, Albanci se okreću uhodanoj taktici nasiljem suspendirati sve dosadašnje dogovore i postići jedini cilj kojemu su otpočetka posvećeni - neovisnost Kosova i uspostavljanje vlasti na cijelom teritoriju – objašnjavaju Večernje novosti i podsjećaju kako Rusi upozoravaju da Kosovske sigurnosne snage planiraju “zauzimanje rejona na sjeveru u smjeru administrativne linije (granične linije, nap. a.), prijelaza Jarinje i Brnjak, kao i zelenog pojasa oko naseljenih mjesta”.

- U Srbiji su, ne zahvaljujući državi koju danas vodim, nego prijašnjim vladama, prilično uskraćene mogućnosti da na bilo koji način reagiramo na Kosovo – priznao je Vučić.M.Flego

Vučić odbio “američki paket"

Kako doznaju mediji u Srbiji, srpskom predsjedniku Vučiću ponuda zapadnih država, poznata kao “američki paket”, koje potiču neovisnost Kosova, čime se Kosovo prihvaća kao neovisna država koja nije dio Srbije, nije prihvatljiva za Srbiju, “tako da s njom nije ni htio upoznati javnost”. Postojanje tog “non papera”, a koji je nedavno neformalnim diplomatskim kanalima proslijeđen na Andrićev vijenac, (sjedište srpske vlade, nap. a.), u subotu je potvrdio i zamjenik premijera Kosova Enver Hoxhaj, “uzalud se nadajući da će Beograd prihvatiti taj papir kojim se od nas traži da praktički indirektno priznamo neovisnost države”.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike