Kultura
HPD “LIPA” NA SKUPU ZBORSKIH LAUREATA

Izvode veliki Händelov oratorij “Messiah”
Objavljeno 18. svibnja, 2018.

BUDIMPEŠTA - HPD-a “Lipa” sudjeluje u velikom međunarodnom projektu koji se od 18. do 22. svibnja održava u Budimpešti - 3. International Choral Celebration and Laurea Mundi, skup svjetskih zborskih laureata. Skup je to 28 nagrađivanih pjevačkih zborova iz 11 zemalja, s više od 1500 pjevača, među kojima je jedini hrvatski predstavnik “Lipa”. Pozivnicu su zaslužili osvojivši naslov ukupnog pobjednika natjecanja i Grand Prix na natjecanju International Choral Celebration and Competition 2017. u Salzburgu.

“Lipa” će se predstaviti u stilski različitim programima na nekoliko lokacija, uključujući i na koncertu otvorenja u petak. Najveća atrakcija bit će izvedba cjelovitoga oratorija “Messiah” G. F. Händela, koje će 20. svibnja, u velikoj National Concert Hall, uz instrumentalnu filharmonijsku pratnju, zajednički otpjevati oko 400 izabranih pjevača iz više zemalja!

Lipašice i lipaši ponosni su što ponovno predstavljaju svoj grad, OBŽ i Hrvatsku na svjetskoj pozornici te jačaju kontakte s ansamblima iz cijeloga svijeta. Za projekt i popratni tzv. revijalni nastup, “Lipa” se pripremala pola godine, pod vodstvom dirigentice, prof. Valerije Fischbach, a uz pomoć kodirigentica, prof. Ozane Tomić i prof. Lidije Neznanović. N.Vek.

Možda ste propustili...

NOĆ KNJIGE OTVORENA U NACIONALNOJ I SVEUČILIŠNOJ KNJIŽNICI

Najmasovnija domaća manifestacija sa 1150 programa

SPOT “VOLJENO MOJE” ANTONIJE BUDANO

Težina i istinska ljepota majčinstva

Najčitanije iz rubrike