Crna kronika
IZGORIO MOTOCIKL U PLETERNICI

Pijani vozač motocikla izazvao prometnu nesreću
Objavljeno 15. svibnja, 2018.
Alkotest je pokazao da vozač motocikla imao 1,06 promila alkohola

Zbog poveće količine alkohola u krvi, 37-godišnji vozač motocikla Kawasaki izazvao je prometnu nesreću u kojoj je lakše ozlijeđen, no ostao je bez vrijednog motocikla koji je potpuno izgorio. Sve se zbilo u nedjelju oko 20 sati, u Ulici bana Josipa Jelačića, u Pleternci.

Neposredno prije nesreće, 37-godišnjak je bio u skupini motociklista koji su vozili Jelačićevom ulicom, a vraćali su se kući iz Požege. Kako stoji u priopćenju Policijske uprave požeško-slavonske, do nesreće je došlo jer vozač “Kawasakija” požeških registracija, s 1,06 promila alkohola u krvi, nije držao potrebiti razmak, zbog čega je prednjim dijelom motocikla udario u zadnji dio motocikla “Suzuki” požeških registracija kojeg je vozio 56-godišnjak. Stariji vozač uspio je ostati na motociklu, dok je motocikl 37-godišnjaka pao na asfalt i zapalio se.

Čuvši udarac stanovnici Jelačićeve ulice istrčali su iz kuća i ugledali plamenu buktinju. Pozvani su vatrogasci jer se plamtećem motociklu nije moglo prići. Do požara je došlo nakon što je motocikl na boku klizio po cesti. Od udara o tlo i trenja vjerojatno je došlo do puknuća spremnika i curenja goriva, a potom i njegovog zapaljenja te se plamen proširio na kompletni motocikl. Požar su gasili vatrogasaci iz Pleternice koji su plamteću buktinju goriva, guma, plastike i asfalta morali gasiti desetak minuta i hladiti zapaljenu masu. Motocikl je izgorio u potpunosti, ostala je samo hrpa željeza.

Ozlijeđeni motociklist iz Sulkovaca kolima hitne pomoći prevezen je u Opću županijsku bolnicu Požega. Iako je bio okrvavljen i dezorijentiran, a pokazalo se da, srećom, težih ozljeda nema. Zbog alkohola u krvi i izazivanja prometne nesreće policija je protiv njega podnijela prekršajne prijave.

Očevid na mjestu nesreće obavili su operativci Policijske postaje Pleternica, a tijekom njegovog trajanja ulica je bila zatvorena za sav promet.

Do stradavanja vozača skutera došlo je i u naselju Mašić, kod Nove Gradiške. U subotu, u 10.05 sati, 84-godišnji vozač skutera s bočnom prikolicom nije uspio savladati desni zavoj, nego je preko središnje pune crte prešao na suprotni prometni trak. Zbog toga je nadolazeći kombi prednjim dijelom udario u bočni dio motocikla i prikolice. Motociklist je nakon toga sletio u kanal i udario u betonski most kolnog ulaza. Vremešni motociklist teško je ozlijeđen, zbog čega je zadržan na liječenju u bolnici u Novoj Gradiški.

AGM Kruna
VOZILI VELIKOM BRZINOM?

Nekoliko očevidaca iz naselja Vesela istaknuli su da su motocikli prošli velikom brzinom kroz naselje i odmah na ulazu u Pleternicu došlo je do prometne nesreće. Ovo je treći stradali motociklist u samo tri dana na cestama u Požeško-slavonskoj županiji. Policija još jednom apelira na motocikliste, ali i ostale sudionike u prometu, da poštuju prometna pravila.

buktinja

MOTOCIKL JE BILO TEŠKO UGASITI

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike