Crna kronika
POŽAR AUTOMOBILA, TRAVE I SUHOG GRANJA

Brojne intervencije JPVP grada Osijeka
Objavljeno 23. travnja, 2018.

OSIJEK - Nekoliko vatrogasnih i tehničkih intervencija imali su proteklog tjedna vatrogasci Javne profesionalne vatrogasne postrojbe grada Osijeka. U četvrtak su u poslijepodnevnim satima vatrogasci pozvani na intervenciju, nakon što se automobil, koji se zabio prednjim dijelom u rasvjetni stup u Tvrđavici, zapalio.

- Dojavu o požaru automobila, koji je sudjelovao u prometnoj nesreći, dobili smo u 16.05, a za šest minuta već smo bili u Tvrđavici na mjestu intervencije. Požar na automobilu bio je u razbuktaloj fazi, a vatrogasci su ga za nekoliko minuta u potpunosti ugasili. Vatra je uništila automobil u cijelosti, doslovno je sav gorivi materijal izgorio, a čitava je ostala samo karoserija. Nakon što su vatrogasci, njih šestero s jednim vozilom, ugasili vatru, očevid su obavili operativci Policijske uprave osječko-baranjske. Nije poznato je li bilo ozlijeđenih u prometnoj nesreći. Druga požarna intervencija profesionalnih osječkih vatrogasaca zbila se u petak, u prijepodnevnim satima, na Vinkovačkoj cesti 68 u Osijek. Vatrogasci su pozvani jer je u krugu nekadašnje tvornice Slavonija došlo do zapaljenja trave i niskog raslinja. Vatrogasci su došli za četiri minute nakon upućenog poziva. Opožareno je suho granje brzo ugašeno. Uzrok požara utvrdit će se nakon završetka očevida protupožarnog inspektora. Veće štete nije bilo, kao ni ozlijeđenih osoba.

Subota je za vatrogasce JPVP Osijek bila rezervirana za tehničku intervenciju. Na poziv su otvorili stan i zatvorili vodu koja je nekontrolirano curila. Intervenciju su u subotu imali i vatrogasci DVD-a Ladimirevci, koji su gasili požar suhe trave u tom valpovačkom prigradskom naselju.M.Bugarić

KAZNE ZA NEODGOVORNE

Unatoč zabrani neprijavljenog paljenja strništa, mnogi se svakodnevno upuštaju u tu “rabotu”. Većina požara na otvorenom prostoru izazvana je zbog ljudskog faktora jer vatra u ove tople dane potpaljivačima strništa nerijetko zbog vjetra izmakne kontroli. Policija i vatrogasci još jednom podsjećaju da zabrana spaljivanja strništa traje do 30. rujna ili, ovisno o vremenskim uvjetima, do odluke lokalne samouprave. Za osobe koje izazovu požar slijede novčane kazne.

Najčitanije iz rubrike