Sport
OSIJEK NAKON DINAMA U GOSTE RIJECI

Bijelo-plavi još osjećaju batine iz Maksimira
Objavljeno 21. travnja, 2018.

Na kraju jednog odličnog tjedna nogometaše Osijeka čeka još jedan pravi izazov. Nakon trijumfa u Maksimiru i prezentacije futurističkog zdanja novog stadiona koji će izrasti na Pampasu, gostovanje na Rujevici doista dolazi kao šlag na tortu.

Taj susret nudi priliku da Osijek posve “uhvati” Rijeku u borbi za treće mjesto, ali i za stvaranje prave atmosfere uoči sljedećeg kola kada će u Gradskom vrtu gostovati Lokomotiva, a Kohorta će proslaviti svoj 30. rođendan. Tome treba dodati i potvrdu epiteta “kralja derbija” kojeg bijelo-plavi nose ove sezone.

Tri od tri

Osječani su ove sezone u sva tri navrata pobijedili Rijeku, a jesenas su uspjeli ostvariti prvu pobjedu na Kvarneru otkako je Riječanima Rujevica postala novi dom. Nema dvojbe kako će to biti zanimljiva utakmica. Osijek je još prije desetak dana bio u depresiji nakon nokauta koji mu je priuštio Rudeš, a onda je na istom mjestu stradala Rijeka, a bijelo-plavi su trijumfalno prošli kroz Maksimir i dobro uzburkali vode u samom vrhu tablice. Pružili su Hajduku priliku da do kraja zakomplicira borbu za prvaka, a sebe je Osijek vratio u utrku za treće mjesto.

- Ne zanima me ta borba za titulu. Gledamo na sebe, nećemo odustati od težnje za boljim plasmanom. Utakmica s Dinamom pokazala nam je put u svim segmentima igre. Nadam se kako ćemo biti sposobni ponoviti dobre stvari koje smo pokazali u Maksimiru - kaže Zoran Zekić, trener nogometaša Osijeka, koji dobro zna što može očekivati od suparnika.

- Oni su izgrađena momčad s jasnim vizijama i konstantom u igri. Morat ćemo imati najmanje isti broj raspoloženih igrača kao u Maksimiru. Trebat će nam isti stav i ista taktička disciplina u oba smjera ako želimo ostvariti pozitivan rezultat - kaže trener bijelo-plavih.

Bolnica

Kadrovska situacija uoči derbija u Rijeci iznimno je komplicirana. Vrlo je skupo Osijek platio pobjedu u derbiju protiv Dinama.

- Dobro su nas istukli. Boban, Lopa i Barišić osjećaju posljedice udaraca koje su dobili u Maksimiru, upitan je i Ejupi, a već od ranije nemamo Grezdu. Sužen nam je izbor, ali to je i prilika za dokazivanje onima koji će zaigrati umjesto ozlijeđenih - kaže Zekić.

Jučer prijepodne situacija je bila takva, a trening je bio kasnije poslijepodne, pa je tek nakon njega Zekić mogao dobiti jasniji uvid u to tko će mu biti na raspolaganju. Najkritičnije je ako izostane kapetan Borna Barišić, jer za tu poziciju Zekić nema adekvatno rješenje. No, otpadne li Boban tek tada počinju pravi problemi u ofenzivi. Gabrijel je u posljednje vrijeme u velikoj formi i svojim pristupom, pogocima i asistencijama vuče cijelu momčad. S obzirom na to kako nema ni Grezde, Osijek bi na Rujevicu baš mogao istrčati “podrezanih krila”. Zahtijevat će to određene taktičke inovacije, a možda će se ukazati prilika za Pervanov debi u bijelo-plavom dresu.

- Šteta je što nas je pogodilo baš toliko problema nakon pobjede u Maksimiru. No, moramo biti pozitivni, bez obzira na sve. Možda se netko od njih čudesno oporavi do utakmice - kaže trener osječkog provligaša koji se nada kako će njegova liječnička služba uspjeti nekoga od ozlijeđenih osposobiti za nastup.

Dalibor KELER

RIJEKA-OSIJEK

Početak: Subota, 19 sati

Sluga-Malenica

Raspopović - Šorša

Župarić - Škorić

Punčec - Milović

Zuta - Barišić

Bradarić - Jambor

Grahovac - Mioč

Acosty - Boban

Gorgon - Hajradinović

Heber - Pervan

Čolak - Marić

Stadion: Rujevica

Kapacitet: 8279

Sudac: Fran Jović (Zagreb).

31. kolo

SUBOTA

19 sati

Rijeka - Osijek

NEDJELJA

17 sati

Hajduk - Dinamo

19.30 sati

Lokomotiva - Istra 1961

PONEDJELJAK

16 sati

Inter Zaprešić - Rudeš

18 sati

Cibalia - Slaven Belupo

niz

OSIJEK IMA TRI POBJEDE NAD RIJEKOM

Možda ste propustili...

DRUGI ČIN FINALA DOIGRAVANJA KOŠARKAŠA

Osječani ne žele kraj serije, nego opet ići u Rijeku

NAKON PRVOG PORAZA BROKERA OD KVARNERA 2010

Finalna serija ne trpi ovoliki broj promašaja i nervozu

Najčitanije iz rubrike