Kultura
“ZA UMRIJET OD SMIJEHA” CHRISTOPHERA DURANGA

Nagrada Zlatni zub na porečkom festivalu
Objavljeno 15. ožujka, 2018.

POREČ

Predstava “Za umrijet od smijeha” Christophera Duranga, u koprodukciji Teatra Rugantino i Kazališta Planet Art, osvojila je nagradu Zlatni zub za najbolju predstavu na 11. izdanju istoimenog porečkog festivala komedije i smijeha i time samo potvrdila popularnost satirične fantazije kod publike.

Naime, Zlatni zub jedna je od onih osobito dragih nagrada jer ju dodjeljuje publika, i to duljinom i jačinom svog pljeska. Nagradu su u Poreču preuzeli glumci u predstavi Gordana Gadžić i Marko Torjanac, koji potpisuje i adaptaciju, a predstavu je režirao Mario Kovač. Ta nagrada još je jedan dokaz koliko oštrica satire dobro 'sjeda' publici, koja puni predstavu u Zagrebu i na gostovanjima od zagrebačke premijere u studenom prošle godine - ističu iz kazališta.

U Zagrebu, u Maloj dvorani Lisinski, predstava se može pogledati 15. i 24. ožujka; 15. i 28. travnja; 18. i 25. svibnja te 9. lipnja. Također, moći će se pogledati i u Kulturnom centru novozagrebačkog Travnog 20. ožujka te u popularnoj zagrebačkoj Tkalči, u Funk Clubu 30. ožujka.

Nakon što je “Za umrijet od smijeha” odlično primljena u Vukovaru, Valpovu, Opatiji, Čakovcu, Koprivnici, Sarajevu... te nakon što je osvojila Zlatni zub u Poreču – sljedeća zasad najavljena gostovanja su u Požegi 6. travnja i Novskoj 9. svibnja. N.Vek.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike