Novosti
TURUDIĆ NE ODUSTAJE

Opet prekinuto suđenje Marini Lovrić Merzel
Objavljeno 13. ožujka, 2018.

Vezani članci

SUDAC PROTIV USKOKA

Turudić opet odbio nagodbu

Pripremno ročište za suđenje bivšoj SDP-ovoj županici Marini Lovrić Merzel u utorak je ponovno odgođeno, nakon što je Uskok napustio sudnicu, jer je sudac Ivan Turudić još jednom, kao i dan ranije, odbio njihov zahtjev za svojim izuzećem. Predstavnici Uskoka kazali su nakon ročišta da će od glavnog državnog odvjetnika zatražiti da podnese zahtjev za zaštitom zakonitosti o kojemu će odlučivati Vrhovni sud.

Sudac Turudić, s druge strane, smatra da ne postoje razlozi za izuzećem. Kazao je da je ponašanje Uskoka protivno Ustavu i zakonu te da tužitelji nemaju ovlasti napustiti sudnicu bez odobrenja predsjednika vijeća. "Nisu dobili odobrenje i time su pokazali da ne poštuju hrvatski sud. Kad bi to napravio okrivljenik u predmetu, bio bi kažnjen", kazao je Turudić. Uskokovi tužitelji i u ponedjeljak su otišli s pripremnog ročišta nakon što je sudac Turudić ponovno odbio nagodbu Uskoka s poduzetnikom Željkom Žužićem koji je kao suoptuženik bivše županice priznao da je Marini Lovrić Merzel dao sto tisuća eura mita, iako je Vrhovni sud u prosincu zaključio da Turudić nagodbu ranije nije mogao odbiti.

Kada je Turudić prvi put odbio nagodbu na uvjetnu kaznu od godine dana, Uskok je podnio zahtjev za zaštitu zakonitosti, kojega je najviša sudska instanca krajem prošle godine usvojila. Tom odlukom Vrhovni sud je ustvrdio da sudovi ne bi smjeli intervenirati u sadržaj nagodbi.H

Možda ste propustili...

JEDAN OD ŠEST GRAĐANA EU-A IMA NEKU DUŠEVNU BOLEST

Mentalni poremećaji vodeći su uzrok invaliditeta u Hrvatskoj

HRVATI U SRBIJI UKAZUJU NA IZOSTANAK LJUDSKIH PRAVA

DSHV pozdravio napredak Srbije

U SVIBNJU IDUĆE GODINE

IDS na EU izbore s GLAS-om i HSS-om

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

"KVARTOVSKI" IZBORI U OSIJEKU

HDZ nadmoćni pobjednik izbora, HNS uvjerljivo druga opcija, a SDP ostao daleko iza

2

LICE I NALIČJE PRESUDE BEĆARU KOJA JE PODIJELILA DOMAĆU JAVNOST

"Plava bluza" i bećarac otvorili
Pandorinu kutiju i pravi
rat na društvenim mrežama!

3

IZBORI ZA MJESNU SAMOUPRAVU POTVRDILI TRENDOVE

HDZ odavno nije bio jači, HNS otpuhao SDP s drugog mjesta