Sport
NK MARSONIA

Pojačani u borbu za Drugu ligu
Objavljeno 20. veljače, 2018.

Prilično redizajnirana Marsonia u proljetne će trećeligaške borbe za bodove, nakon kojih planira u Slavonski Brod dovesti drugoligaški nogomet za čiju su misiju, krajem prvog dijela sezone, angažirani treneri Robert Špehar i Antun Labak. Tada poljuljani brodski brod taj je tandem s internacionalnim nogometnim iskustvom uspio stabilizirati te probuditi optimizam da će se pokraj Save vratiti elitniji nogomet nakon višegodišnjeg tavorenja na lokalnijoj razini. Sjajnom, naime, jesenskom završnicom od deset osvojenih bodova bez primljenog pogotka u četiri utakmice došlo se na isto toliko bodova zaostatka za vodećim tercetom, odnosno prva dva mjesta koja vode u sljedećesezonski jedinstveni državni drugoligaški razred. Za tu je misiju zimus stiglo čak osam igrača, mahom s predznakom pojačanja: Golemović, Ćubel, Boban, Bekavac, Tomaš, Meseljević, Begić i Kurbalić. Istodobno sa Save su “otplovili” Krajček, Madžarević i Mirković, tako da stručni stožer na raspolaganju ima 22 igrača koja bi trebala ispuniti klupsku ambiciju.

- Iako smo pripremni proces odrađivali gotovo stalno bez nekolicine igrača, vjerujem da ćemo spremni ući u borbe za bodove. Bile su to uglavnom prehlade i lakše ozljede koje ne bi trebale previše utjecati na opću tjelesnu spremu, kao i na uigranost momčadi koja će biti udarna. Slične su probleme, izvjesno, imali i ostali klubovi, odnosno konkurencija, tako da vjerujem da u nastavak borbi ulazimo gotovo ravnopravni, pričao je trener Marsonije Špehar, koji je optimist uoči nastavka sezone.

- Osim što trebamo nadoknaditi četiri boda zaostatka, ali kako je stigao profil igrača koji smo tražili, tada sam optimist. Uostalom, kao i svi ostali u klubu, ali svjesni smo težine zadaće, budući da se radi o prilično izjednačenom natjecanju o čijem će konačnom redoslijedu odlučivati nijanse. Izravna konkurencija, također, nije mirovala nego se i ona pojačala, pa se može očekivati iznimno zanimljivo i uzbudljivo proljetno nadmetanje. S našim konačnim uspjehom, jer vjerujem u svoje igrače koji sve više poprimaju pobjednički mentalitet moga suradnika Labaka i moj osobno - optimistično je zaključio trener Marsonije Špehar, vjerujući da će u subotnjoj generalki u Jurjevcu moći izvesti sastav koji će početi proljetne borbe za bodove.

Dražen LEKŠAN

Robert Špehar

trener Marsonije

Radi se o prilično izjednačenom natjecanju o čijem će konačnom redoslijedu odlučivati nijanse

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike