Tehno
JOŠ UVIJEK NEIZOSTAVAN DIO UREDSKE OPREME

Prenesite faks u 21. stoljeće
Objavljeno 16. veljače, 2018.

Ako pogledamo po uredima poslovnih tvrtki, primijetit ćemo jedan uređaj koji se kao dinosaur zadržao do današnjih dana. Da, to je faks. Iako ga je u velikoj mjeri zamijenio e-mail, u nekim stvarima i dalje je on neizostavan. Mlađim generacijama teško je pojmiti rad te sprave, no faks-uređaj i faksiranje kakvo priliči 21. stoljeću već je dugo dostupno na našem tržištu. Naravno, riječ je o digitalnom faksiranju s pomoću usluge Fax.hr. Naime, uglađenost rada i jednostavnost kompletnog servisa jednostavno nas je potpuno očarala, a naši faks-uređaji lagano skupljaju prašinu i odlaze u ropotarnicu povijesti.

Fax.hr je internet-faks servis koji praksu faksiranja bez faks-uređaja, koja se u razvijenijim zemljama već naveliko koristi, donosi i na naše prostore. Prednosti takvog sustava su velika ekonomičnost koja se reflektira kroz uštedu na samom faks-uređaju i potrošnim materijalima poput papira i tonera te troškova telefonske linije. No, osim ekonomičnosti, nama je daleko korisnija i rekli bismo ključna stavka za prelazak na ovakav sustav - mobilnost. Naime, pristupiti pohranjenim dokumentima, poslati dokument preko faksa i pregledati primljeno moguće je bilo gdje su svijetu i bilo kojim uređajem s pristupom internetu. Bio to mobitel, tablet, prijenosno ili stolno računalo, sa sobom uvijek imate i faks-uslugu.

Koliko je kompletna usluga jednostavna te kako slika govori više od 1000 riječi donosimo i nekoliko screenshotova. No, korištenjem ove usluge tek ćete se uvjeriti u njezine prednosti i vjerojatno se poput nas zapitati kako ste uopće bez nje mogli do sada. Sve pojedinosti pogledajte na stranicama Fax.hr i recite dobar dan faksiranju u 21. stoljeću. M.R.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike