Regija
BRANJIN VRH

Usred dana ustrijelio psa na ulici!
Objavljeno 7. veljače, 2018.
Nepomično je ležao u snijegu, a oko njega krv, kaže vlasnik ustrijeljenog Mikija, Željko Bošnjak

Vezani članci

VOLONTERI I VETERINARKA SPAŠAVALI PSA

Kujicu labradora netko izbo - odvijačem!

Ne mogu vjerovati da usred bijeloga dana u naseljenom mjestu nekome padne na pamet vatrenim oružjem ubiti psa. Posebice stoga što je u selu zabranjena upotreba oružja i što je riječ o dobroćudnom psu - žali se Željko Bošnjak iz belomanastirskog prigradskog naselja Branjin Vrh. U subotu poslijepodne, naime, između 15 i 16 sati, susjeda mu je javila kako njegov pas Miki, devetogodišnji križanac koji “vuče” na njemačkog kratkodlakog ptičara, leži ispred njezine kuće, pedeset metara od Bošnjakovog obiteljskog doma u “brnjevarskoj” Ulici Stjepana Radića.

- Kada smo došli do psa, imali smo što vidjeti. Nepomično je ležao u snijegu, a oko njega je bila krv - priča, ističući kako je Miki bio dar njegovoj tada još nerođenoj kćeri. Kupili su ga, dodaje, mjesec dana prije njezinog rođenja i s njom je praktično odrastao. Kako je vrijeme odmicalo, postao je član obitelji. Dodaje kako je Mikija viđao češće nego vlastitu majku.

- Nikad nije pokazivao agresivnost, a mnogi su se čak i čudili što se druži s mačkama i zečevima. Iako su dvorišna vrata često otvorena, za prolaznicima nije trčao, niti je za njima lajao. Obožavao je djecu i nosio im igračke - prisjeća se, naglašavajući kako mu je stoga nevjerojatan način na koji je okončao. Kako bi se uvjerio da je po srijedi ubojstvo obratio se veterinaru koji je u zapisniku napisao da je pas ubijen vatrenim oružjem. Na to ukazuje ulazna rana na lijevoj slabini veličine jednog centimetra.

- Izlazna rana veličine je dva centimetra i nalazi se na sredini leđa. Od metka mu je oštećena kralježnica - stoji, između ostaloga, u veterinarskom zapisniku, uz konstataciju kako je riječ o čipiranom psu u Bošnjakovom vlasništvu s pripadajućom putovnicom za kućnog ljubimca. U zadnje vrijeme čuo je za samo jedan sličan slučaj u Branjinom Vrhu, kada je jedan pas ubijen jer je “ubojica”, navodno, mislio da je riječ o lisici.

- Cijeli slučaj prijavio sam policiji i očekujem brzu reakciju. Pitam se kako netko može ulicom šetati s vatrenim oružjem i koristiti ga. Što da je u društvu psa bilo neko dijete - kaže. Upitan sumnja li na nekoga, ističe samo kako zna da u Branjinom Vrhu ima evidentiranih krivolovaca. A tko je ubio njegovog psa, trebala bi pokazati policijska istraga.

Ivica GETTO
Što je sljedeće?

Bošnjak već ima iskustva s raznim prijavama policiji. Prije određenog vremena, tvrdi, zapaljena mu je vikendica, ali počinitelj još uvijek nije pronađen. Kada tome doda još neke nemile događaje unutar njegove obitelji, pita se što će biti sljedeće?

Možda ste propustili...

ZASJEDALO GRADSKO VIJEĆE ŽUPANJE

Vinkovačka ulica će u rekonstrukciju u 2026. godini

ORAHOVAČKA LOVAČKA UDRUGA ‘’VEPAR’’ NAPOKON IMA SVOJ DOM

U lovačkom domu žele urediti šest soba s 12 do 15 ležaja za inozemne lovce

PREDSTAVLJENA DRUGA PJESNIČKA ZBIRKA

’’Študiranja gospoje Šokice’’ Sandre Kopić

Najčitanije iz rubrike