Regija
VOLONTERI I VETERINARKA SPAŠAVALI PSA

Kujicu labradora netko izbo - odvijačem!
Objavljeno 7. veljače, 2018.

Vezani članci

BRANJIN VRH

Usred dana ustrijelio psa na ulici!

OSIJEK - Niz monstruoznih napada na pse ne jenjava, a počinitelji ne biraju način, odnosno oruđe kojim će ozlijediti nedužnu životinju. Svjedočili su tome protekloga petka veterinari Veterinarske stanice Osijek, kad je u tamošnju ambulantu dovezena ozlijeđena kujica i hitno je, kako doznajemo, i operirana.

- Mislilo se najprije da je riječ o ozlijedi nožem, no čini se da su kujicu ozlijedili odvijačem. Utvrdili smo to pregledom rane koja nije rezna, nego okrugla. Uspjeli smo spriječiti krvarenje, a s radošću mogu reći da više nema ni otoka, te da se pas u potpunosti oporavio – izvijestila je veterinarka Ivanka Ivšan, voditeljica veterinarske ambulante Veterinarske stanice Osijek. Neslužbeno doznajemo da je ozlijeđena kujica pronađena u Budimcima.

Nakon što se, srećom, ova mlada labradorka uspješno oporavila, iz Udruge “Pobjede” još u petak su uputili apel za hitan smještaj za nju tijekom vikenda. Moć društvenih mreža u brzom prenošenju informacija dokazala se još jednom, pa je tako već sutradan pronađen smještaj za ovu nedužnu kujicu.

Zahvaljujući brzoj reakciji članova ove udruge, ali i vještini te znanju veterinarke Ivšan, ovaj put spašen je jedan život. Često to nije bio slučaj, stoga je ovo još jedan podsjetnik na, nažalost, ružnu svakodnevicu i iskaljivanje frustracija na nedužnom biću, srećom, spašenom i udomljenom u pravi trenutak. Inače, ovaj slučaj, kako su izvijestili iz PU osječko-baranjske, nije prijavljen policiji. M. Mihelić

Možda ste propustili...

DRŽAVNA GEODETSKA UPRAVA PROVODI KATASTARSKU IZMJERU ZA DIO K. O. SEMELJCI

Utvrđuju se međe i ispravlja vlasništvo

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana