Svijet
MILORAD DODIK O GENOCIDU

Protuhrvatsko ludilo prelilo se i na Republiku Srpsku
Objavljeno 6. veljače, 2018.

Napad je najbolja obrana, shvatile su i Srbija i Repubika Srpska, pa nema dana da netko od dužnosnika iz Srbije ne zagalami i spominjući Jasenovac ne nametne današnjoj Hrvatskoj krivnju za zločine koji su se dogodili pod NDH-a prije sedam desetljeća, a to ludilo prenijelo se i na Republiku Srpsku. Napadni dugog da je počinio zločin, pa se neće spominjati tvoj zločin, logika je i Srbije i bratskog joj RS-a.

Na obilježavanju 76. godišnjice ubojstva, kako srpski mediji navode, 2300 ljudi, od čega 551 dijete, u okolici Banje Luke, predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik pozvao je Hrvatsku “neka prizna genocid koji je Nezavisna država Hrvatska (NDH) počinila nad Srbima, Židovima i drugim narodima tijekom Drugog svjetskog rata”, i za zločine okrivio i komunističke vlasti zbog, kako je rekao, njihovog odnosa prema zločinima NDH.

- Komunizam je udaljio Srbe od srpskih žrtava. Na mnogim stratištima piše da su to žrtve fašističkog terora. Moramo iz svih udžbenika izbaciti riječi "žrtve fašističkog terora", jer se radilo o ubojstvima Srba od ustaške države koja je formirana upravo da bi to učinila. Ne smijemo zaboraviti, a niti oprostiti, bez obzira na to što nas naša sveta Crkva poziva na oproštaj. Nema oproštaja za ovako nešto. Ne mogu shvatiti da je netko mogao ubiti 551 dijete ovdje u jednom danu i da se ne umori - rekao je Dodik, dodajući kako se “ne može pronaći ni jedno slično mjesto gdje je bilo koja srpska vojska učinila tako nešto na prostoru bivše Jugoslavije”.

Tako govori predsjednik državne tvorevine nastale na zločinu koji je na suđenjima u Haagu proglašen genocidom za što su upravo oficiri Vojske Republike Srpske osuđeni na doživotne i dugogodišnje robije, pa i sam zapovjednik VRS-a Ratko Mladić čeka pravomoćnost doživotnog zatvora za zločin genocida počinjen u Srebrenici gdje je ubijeno više od 8000 Bošnjaka.M.Flego

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike