Crna kronika
TRAGIČNA NESREĆA KOD PETRIJEVACA

Dječak preminuo nakon
sudara auta i kamiona
Objavljeno 11. siječnja, 2018.
Zbog težine zadobivenih ozljeda dječak je sat kasnije preminuo u KBC-u Osijek

JOSIPOVAC -Osmogodišnji dječak iz Belišća preminuo je u bolnici nakon teške prometne nesreće koja se dogodila u srijedu oko 18.15 sati na državnoj cesti D-34, iz Josipovca u smjeru Petrijevaca. U blizini raskrižja sa županijskom cestom ŽC-4068, zbog neprilagođene brzine, 49-godišnjak je izgubio nadzor nad upravljačem vozila.

- Automobil se zarotirao i prešao na suprotni kolnički trak te je bočnim dijelom udario u prednji dio kamiona, kojim je upravljao 47-godišnji hrvatski državljanin. U prometnoj nesreći teške ozljede zadobili su 49-godišnji vozač te 39-godišnjakinja i dijete, putnici u automobilu. Zbog težine zadobivenih ozljeda, u 19.20 sati u Kliničkom bolničkom centru Osijek dijete je preminulo. Nadležnom državnom odvjetništvu podnosimo kaznenu prijavu – doznajemo iz Policijske uprave osječko-baranjske.

U pomoć pri spašavanju stradalih u nesreći odjurili su osječki profesionalni vatrogasci koji su dojavu o sudaru dobili u 18.23 sata. Dolaskom na mjesto intervencije u 18.30 sati, vidjevši da su u prometnoj nesreći sudjelovali automobil i kamion te da se u osobnom vozilu nalazi dijete, odmah smo pristupili izvlačenju djeteta koje se nalazilo na stražnjem sjedalu. Do našeg dolaska ostale ozlijeđene osobe odvezli su djelatnici Hitne medicinske pomoći – doznajemo iz Javne profesionalne vatrogasne postrojbe Osijek. U spašavanju djeteta sudjelovalo je sedam vatrogasaca koji su na intervenciju izišli s dva vozila.

Ovo je druga tragična prometna nesreća u kojoj je u nepunih mjesec dana u Osječko-baranjskoj županiji smrtno stradalo dijete. Petogodišnji dječak stradao je u nesreći koja se dogodila 13. prosinca prošle godine. Nesreću je izazvao 27-godišnjak koji je pijan vozio automobil cestom između Metlinaca i Marjančaca. Dolaskom do raskrižja s lokalnom cestom LC 44029, zbog neprilagođene brzine, izgubio je nadzor nad vozilom. Vozilo je prešlo na prometni trak namijenjen prometu vozila iz suprotnog smjera i prednjim dijelom udarilo je u prednji dio automobila kojim je upravljao 56-godišnjak. Od siline udara vozilo 56-godišnjaka odbačeno je u odvodni kanal. Teške ozljede zadobila su oba vozača te 32-godišnjakinja i dijete, koji su se nalazili u vozilu 56-godišnjaka. Zbog zadobivenih teških ozljeda dijete je u jutarnjim satima 14. prosinca u Kliničkom bolničkom centru Osijek preminulo.

Sandra LACIĆ / Lidija ANIČIĆ

uzrok

NESREĆA SE ZBILA ZBOG PREBRZE VOŽNJE

Dječaka su iz uništenog automobila izvlačili vatrogasci

Možda ste propustili...

OČEVID UTVRDIO UZROK SMRTNOG STRADAVANJA

76-godišnji vozač nije stao na znak STOP

Najčitanije iz rubrike