Novosti
FRANE BARBARIĆ, NOVI PREDSJEDNIK UPRAVE HEP-A:

HEP ostaje jedna od najvažnijih hrvatskih tvrtki
Objavljeno 28. prosinca, 2017.

Novi je predsjednik Uprave Hrvatske elektroprivrede (HEP) Frane Barbarić, koji je na tom mjestu naslijedio Pericu Jukića, priopćio je HEP u četvrtak.

Franu Barbarića u četvrtak je imenovao Nadzorni odbor HEP-a na Vladin prijedlog, a članovima Uprave imenovani su Marko Ćosić, Saša Dujmić, Nikola Rukavina, Petar Sprčić i Tomislav Šambić. Ujedno je Nadzorni odbor na Vladin prijedlog opozvao dosadašnjeg predsjednika Uprave Pericu Jukića te članove Uprave Zvonka Ercegovca, Tomislava Rosandića i Sašu Dujmića. Imenovani preuzimaju dužnost od 1. siječnja 2018.

Frane Barbarić (51) na Pravnom fakultetu u Zagrebu diplomirao je 1991. Od 1994. do 2004. radio je u trgovačkom društvu Zagreb nekretnine ZANE, članici Zaba Grupe, a od 2004. do 2007. u PBZ Leasingu. Od 2007. godine radi u Hrvatskoj elektroprivredi, kao pomoćnik direktora, a poslije i kao direktor Direkcije za upravljanje ljudskim potencijalima, opće i pravne poslove te kao pomoćnik predsjednika Uprave i voditelj odjela statusnog prava.

“Hrvatska elektroprivreda jest i ostat će jedna od najvećih i najvažnijih hrvatskih tvrtki, lider na hrvatskom tržištu, ali i sve snažnije prisutna na tržištima susjednih država. Snažan investicijski potencijal koristit ćemo odgovorno i efikasno, sukladno sa smjernicama Vlade Republike Hrvatske, sa svrhom realizacije vlastitih razvojnih ciljeva i sigurnosti elektroenergetskog sustava, ali i s ciljem razvoja ukupnog hrvatskog gospodarstva i posebice jačanja nacionalne energetske neovisnosti”, prenose se u priopćenju Barbarićeve riječi. On najavljuje da će poslovanje još odlučnije usmjeriti na jačanje prodaje, stabilizaciju tržišnog udjela, ali i sigurnost opskrbe, brzu i kvalitetnu uslugu te postizanje jednakih uvjeta korisnicima u pristupu i korištenju mreže na području cijele Hrvatske. “Jednako tako, u skladu s odlukama Vlade spremni smo staviti na raspolaganje sve stručne kapacitete i aktivno sudjelovati u primjeni regulative EU te u procesu donošenja ključnih dokumenata koji će postaviti okvir za razvoj energetskog sektora, pa tako i naše tvrtke”, kaže Barbarić. H

Članovima Uprave imenovani su Marko Ćosić, Saša Dujmić, Nikola Rukavina, Petar Sprčić i Tomislav Šambić

Najčitanije iz rubrike