Mozaik
GRDOSIJA OD 27 METARA

Najveće božićno drvce ima Karlovac
Objavljeno 12. prosinca, 2017.

Grad Karlovac u petak će, vjerojatno, postati grad s najvećim okićenim božićnim drvcem u Hrvatskoj. “Advent u Karlovcu” u suradnji s tvrtkom Zelenilo tako će postaviti 2,5 kilometra žaruljica na “drvce” visoko čak 27 metara. Svečanim paljenjem atraktivnog božićnog drvca u petak, Advent u Karlovcu službeno će otvoriti vrata svojim posjetiteljima.

Nositelj manifestacije je Grad Karlovac, a organizator udruga Izvan fokusa, čiji članovi u prosjeku imaju 23 godine, te tako ruše svojevrsne barijere socijalne angažiranosti mladih u Hrvatskoj i spajaju lokalnu vlast i civilno društvo.

Program Adventa u Karlovcu sadrži čak 700 sudionika u gotovo 90 programskih nastupa. Manifestacija traje od 15. do 30. prosinca, a obilježit će ju bogati tradicionalni, obiteljski, večernji i urbani program popraćeni raznovrsnom ugostiteljskom ponudom. Očekuju se nastupi bendova poput Pavela, Detoura, Meritasa, Mie Dimšić, Antonele Doko, brojnih zborova, jazz-sastava, glazbenika Glazbene škole Karlovac, folklornih ansambla, kulturno-umjetničkih društava, puhačkih i tamburaških sastava i drugih. Zimski kokteli, razne vrste kuhanih vina, tradicionalna hrana poput sarme, gulaša i kobasica, ali i popularnih germknedli, fritula i drugih slastica obilježit će ugostiteljsku ponudu, a lokalnih karlovačkih i hrvatskih suvenira neće nedostajati ni u trgovačkoj ponudi. Ulazak u novu godinu Karlovčani će imati priliku proslaviti uz veliki koncert Nene Belana i Fiumensa. D.Kuštro

Možda ste propustili...

U NOVOJ SEZONI “MASTERCHEFA”

U žiriju je i slavonski kuhar Goran Kočiš

NATJEČAJ INMUSIC BREAKTHROUGH POWERED BY EUROPAVOX

Zasviraj na omiljenom festivalu!

Najčitanije iz rubrike