Tehno
REKORD

Advanced Technology Days 13
Objavljeno 8. prosinca, 2017.

Rekordan broj od 580 sudionika, 70 predavača i 66 predavanja dokazuju koliko je ATD važan za članove zajednice, koji tijekom cijele godine na korisničkim grupama, okupljanjima i konferencijama razmjenjuju znanja, iskustva i uživaju u druženjima. Posljednjeg dana konferencije predavanja su se održavala u pet dvorana. Tijekom 2018. sigurnosni problemi bit će vezani uz GDPR i ostale regulative, područje kriptovaluta (BitCoina i ostalih), IoT, pametne kuće i cloud. Zaključio je da nismo u ratu, no svakako ima hibridnog djelovanja, o čemu ovih dana dosta slušamo u medijima vezano uz nedavne izjave predsjednika Vlade, ministra obrane i još nekih dužnosnika.

Hrvatska će, kao i ostale EU zemlje, od 25. svibnja 2018. morati početi primjenjivati GDPR direktivu koja se odnosi na zaštitu osobnih podataka. Svatko će moći znati tko ima njegove podatke, gdje su pohranjeni, tko njima upravlja i na koji način te zatražiti uvid u to tko je sve došao u kontakt s osobnim podatcima ili brisanje podataka.

Konferenciju su kratkim obraćanjem zatvorili organizatori koji su naglasili važnost održavanja kontakata unutar zajednice tijekom cijele godine te sve pozvali da se uključe u rad DEV, IT Pro i EDU / Akademik grupa u Zagrebu, Križevcima, Rijeci, Varaždinu i Osijeku. Tijekom dva dana na konferenciji je svoje znanje podijelilo 70 predavača, a sudionici su mogli poslušati panel i rekordnih 66 predavanja.M.R.

Najčitanije iz rubrike