Dome slatki dome
1. OTVORENI ORNITOLOŠKI KONTINENTALNI KUP RH

531 ptica na izložbi “Osijek 2017.”
Objavljeno 7. prosinca, 2017.

Prigodom proslave Dana grada Osijeka, u organizaciji Društva za zaštitu i uzgoj ptica pjevica Osijek, održana je izložba ptica, 1. otvoreni ornitološki kontinentalni kup RH “Osijek 2017”.

Na izložbi su sudjelovala 52 izlagača iz 11 društava Hrvatske i Mađarske, a izložena je 531 ptica. S obzirom na to da se Kup održao prvi put, jako smo zadovoljni odzivom izlagača, poručuju organizatori. Izložba je poslužila kao generalna proba za predstojeću državnu izložbu ptica, u Zadru od 13. do 17. prosinca. Najviše je izloženo kanarinaca boje (211), stasa (113), egzota (105), papiga (76), ptica europske faune (15) i egzotičnih golubića i grlica (8).

Ptice su ocjenjivali međunarodni i savezni suci Davor Skejić iz Zagreba, Duško Matošić iz Splita, Ervino Jelenaca iz Pule, Marinko Petrović iz Rijeke, Dragan Mihaliček iz Zagreba te Igor Marton i Dražen Dokletal iz Osijeka.

Dodijeljene su posebne nagrade za najbolje ptice po natjecateljskim skupinama, a nagrađeni su sljedeći izlagači: za lipokromskog kanarinca Anđelko Jurjević iz Zagreba; Ivica Bošković iz Osijeka za crnog crvenog intenzivnog ružičastog kanarinca, Željko Halauš iz Osijeka za lipokromskog sjevernog kovrčavog kanarinca, Alfred Krstulović iz Splita za japanskog hoso melaninskog kanarinca, Zlatko Đurić iz Osijeka za fife melaninskog kanarinca, Srećko Popović iz Osijeka za lipokromskog glostera s kukmom, Srećko Popović iz Osijeka za zlatnog lizard kanarinca. Za najbolju egzotu nagrađen je Dragutin Rajnović iz Viriovitice za crvenog kardinala, a za pticu europske faune Srđan Periš iz Splita za planinskog kosa.

Mateo Dokletal iz Osijeka nagrađen je za lutino tigricu i za agapornis rozenkolisa violet.

Stanko Šubr iz Novske nagrađen je za penanta prirodnih boja, a Željko Vidić iz Osijeka za dijamantnog golubića.

Sve pobjednike po natjecateljskim skupinama svojim proizvodima nagradili su OPG “Tokić” iz Širokog Polja i Udruga pčelara Slavonije i Baranje “Radilica” Osijek, a sve izlagače na izložbi vinarija Gersmajer.

Najuspješniji izlagač po ukupnom zbroju bodova bio je Alfred Krstulović iz Splita, drugoplasirani je Zlatko Đurić iz Osijeka, a treće mjesto osvojio je Dražen Dokletal iz Osijeka.

Tri prvoplasirana izlagača nagrađena su pokalima, a sponzor, “Masuko promet” iz Zagreba, nagradio ih je prigodnim poklon-paketima. Najuspješnija udruga po broju osvojenih bodova bila je udruga iz Osijeka (224 boda), slijede društvo “Marjan” iz Splita (58), Rijeka (43), Sinj, Virovitica, HP hoby program iz Zagreba, Zadar, Novska, Zagreb, Sisak i H27 Magyarorszag. J.Kn.

Možda ste propustili...

MINI RUŽE : LJEPOTICE U MALOM FORMATU

I na najmanjem balkonu

VIŠE VOLI VRUĆINU NEGO HLADNOĆU

Begonija ima više od 1800 vrsta

Najčitanije iz rubrike