Autoglas
VOZILI SMO

Fiat Talento: Dostavnjak za sve poslove
Objavljeno 5. prosinca, 2017.
Talento je, kako bi svi uštedjeli na troškovima, četvrti derivat aktualnog Renault Trafica, nakon Opel Vivara i Nissana NV300

Kompaktne dimenzije i veliki kapacitet teretnog prostora glavne su odlike modela Talento, novog Fiatova dostavnjaka iz kategorije takozvanih srednjih komercijalnih vozila koji je upravo predstavljen i u nas.

Talento je, kako bi svi uštedjeli na troškovima i u konačnici zaradili, četvrti derivat aktualnog Renault Trafica, nakon Opel Vivara i Nissana NV300. Od njih ima drukčiju rešetku motora, branik i dizajn poklopaca kotača, i to je otprilike to. U konačnici, izbor će se i tako svesti na značku, preferenciju kupca i trenutno atraktivniju ponudu.

Pristup utovarnom dijelu jednostavan je i brz zahvaljujući njegovu pravilnom četvrtastom obliku koji dolazi s mogućnošću otvaranja stražnjih vrata do 255°. Izvrsna dostupnost zajamčena je o pristupnim pragom od samo 552 milimetra i kliznim vratima širine 1030 milimetara. Volumen je 5,2 m3 na modelu s kratkim međuosovinskim razmakom, 6 m3 s dugim i velikodušnih 8,6 m3 na vozilima razine opreme s dugim međuosovinskim razmakom i podignutim krovom.

U kabini je sve zamišljeno tako da se vozač osjeća kao u uredu u pogledu ergonomije i praktičnih dodataka i s osjećajem u vožnji kao u osobnim automobilima. Linija motora uključuje: 1,6 MultiJet Turbo od 95 konjskih snaga dostupan u inačici EcoJet s S&S i 260 Nm; 1,6 MultiJet Turbo od 120 konjskih snaga i 300 Nm; 1,6 EcoJet S&S TwinTurbo od 125 konjskih snaga i 320 Nm te 1,6 EcoJet S&S TwinTurbo od 145 konjskih i 340 Nm. Cijene u nas kreću se od 193.192 kune, koliko stoji furgon s motorom od 120 KS.

Mato PAVLIČEVIĆ
TSA I STRAŽNJA KAMERA

Za vozače koji Talentom vuku prikolicu, tu je TSA - sustav stabilnost prikolice. On jamči savršenu stabilnost čak i prilikom vuče. Ako vozilo proklizava, sustav TSA automatski modulira snagu motora i silu kočenja na svakom kotaču te vraća stabilnost vozilu i njegovoj prikolici. Pogodnost je, ovisno o paketu opreme, i kamera za vožnju unatrag, koja se projicira u unutarnjem retrovizoru.

Možda ste propustili...

JANICA KOSTELIĆ SUVOZAČICA DVOSTRUKOG POBJEDNIKA WRC RALLYJA CROATIA

Prvakinja asistirala - prvaku