Tehno
PAMETNI TELEFONI

Noa: Prvi model s omjerom ekrana 18:9 i DTS zvukom
Objavljeno 1. prosinca, 2017.

U prosincu će se na tržištu pojaviti novi model Noa pametnih telefona – Noa N8, ovaj uređaj odlikuje se velikim ekranom od gotovo 6“ u omjeru 18:9, baterijom od čak 5.000 mAh te implementiranom DTS tehnologijom za bolju kvalitetu zvuka.

Svoj prvi nastup na najvećem međunarodnom sajmu potrošačke elektronike IFA, koji se održao u Berlinu početkom rujna, tvrtka Hangar 18 iskoristila je kako bi predstavila svoj trenutačno najbolji pametni telefon Noa H10le, ali kako bi i najavila novu seriju pametnih telefona N i to modele N5 i N8.

Noa N8 bit će prvi pametni telefon hrvatskog proizvođača mobitela s omjerom ekrana 18:9 koji bi se na tržištu trebao pojaviti početkom prosinca ove godine. HD+ ekran veličine 5,99“ zauzima čak 90 % površine cijelog uređaja te samim time pokriva gotovo cijelu prednju površinu uređaja. Uređaj će se odlikovati vrlo jakom Samsung „selfie“ kamerom od 16 MP te dvostrukom stražnjom kamerom od 13MP i 5MP.

Ovaj pametni telefon imat će ugrađenu vrlo jaku i izdržljivu bateriju od čak 5000 mAh. Kako bi se skratilo vrijeme punjenja baterije, pametni telefon Noa N8 bit će opremljen s najnovijom tehnologijom zvanom PumpExpress+, koja koristi precizni monitoring voltaže i vrlo brzo puni bateriju ovog uređaja.

Jednodijelno aluminijsko kućište ovog pametnog telefona ima vrlo elegantni dizajn od 8,8 mm, a bit će dostupan u dvije boje: crvenoj i crnoj.

Noa N8 će koristiti MediaTekov MT6750T Helio P10 8-jezgreni procesor radnog takta 1,5 GHz, a imat će 4GB RAM memorije te 64GB memorije za pohranu podataka. Uređaj će biti baziran na Androidu 7.0.

Velika novost u Noa N8 pametnom telefonu je implementacija DTS tehnologije koju je Hangar 18 preuzeo od korporacije Xperi. DTS Sound je sveobuhvatno audiorješenje koje nudi poboljšanu stereosliku zvuka, optimizaciju za interne zvučnike uređaja i panoramsko iskustvo preko slušalica. Osim toga, DTS Sound vraća bogate detalje izgubljene tijekom kompresijskog procesa, pojačava basove i pruža izjednačenu glasnoću prilikom reprodukcije bilo kakvog audiosadržaja.

“DTS zvuk i suradnja s tvrtkom XPERI na modelu Noa N8 predstavlja početak implementacije novih tehnologije i funkcionalnosti koje želimo pružiti korisnicima Noa pametnih telefona. Implementacijom DTS tehnologije poboljšati ćemo kvalitetu i doživljaj zvuka slušalica, mikrofona i zvučnika. Kao što smo najavili, radimo konstantno na unaprjeđenju korisničkog iskustva uvođenjem naprednih tehnologija na novim modelima, poput biometrije, videostabilizacije i drugih”, izjavio je Mario Kralj, vlasnik i direktor tvrtke Hangar 18.M.R.

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

TEST: RACECHIP GTS

Oslobodite snagu automobila

2

ISTRAŽIVANJE

Hrvatski građani žele internet bilo kada i bilo gdje

3

JOŠ UVIJEK NEIZOSTAVAN DIO UREDSKE OPREME

Prenesite faks u 21. stoljeće