Mozaik
DOM SPORTOVA 2. I 3. OŽUJKA 2018.

Hladno pivo: 30 godina rada u dva koncerta
Objavljeno 11. studenog, 2017.

Hladno pivo proslavit će 30 godina rada na seriji posebnih koncerata u 2018. koji će započeti dvodnevnom rezidencijom u Maloj dvorani zagrebačkog Doma sportova 2. i 3. ožujka 2018. Prvi koncert, u petak, 2. ožujka, nazvan je Old School i bit će u cijelosti posvećen prvoj fazi karijere. U fokusu će biti prva četiri studijska albuma – “Džinovski”, “G.A.D.”, “Desetka” i “Pobjeda” - objavljena od 1993. do 1999. godine. Druge večeri, u subotu, 3. ožujka bend će odsvirati Greatest Hits set, dakako s najznačajnijim pjesmama iz sva tri desetljeća. S obzirom na planove, svaka večer bit će poseban show s jedinstvenim set-listama, a Pivo će u dva dana izvesti više od 70 pjesama.

Kad su u svibnju 1988. odsvirali svoj prvi koncert u Kumrovcu, malo je tko mogao pretpostaviti da će Hladno pivo postati jedan od najvećih i najvažnijih hrvatskih bendova svih vremena te da će trajati impresivnih 30 godina. U ta prva tri desetljeća bend iz Gajnica uspio je progurati punk rock na vrhove top-lista, iskrojiti glazbenu povijest kompletne regije i jedan underground zvuk izvući iz klubova ne samo u dvorane nego i na otok na Jarunu postavivši pritom rekord koji će teško biti oboren. Na okruglu i za mnoge grupe nedostižnu obljetnicu u svom će gradu započeti seriju specijalnih koncerata na kojima će na svoje jednako doći fanovi s početka priče, ali i oni koji su rođeni puno kasnije od te prekretničke 1988. godine.

U ponudi su dnevne i limitirani paket ulaznica za oba dana, a prodaja im kreće u ponedjeljak, 13. studenoga. Za dnevne karte trebat će odvojiti 80 kuna do 31. prosinca, odnosno 90 kn od 1. siječnja. Fan paket ulaznica za oba datuma iznosit će 140 kn, a takvih će u prodaji biti samo 200. Mogu se kupiti na prodajnim mjestima Eventima i online na www.eventim.hr. T.K.

Možda ste propustili...

DANAS ISPRED PRODAVAONICE GRAMOFONSKIH PLOČA VINYLMANIA

Record Store Day 2024. u Osijeku

POVRATAK NA SCENU KAO EKSPERIMENTALNI DUO

Libar je objavio EP “Nova zemlja”

Najčitanije iz rubrike