Dome slatki dome
KVALITETNO UREĐENJE

Detalji ocrtavaju osobnost vlasnika
Objavljeno 9. studenog, 2017.
Uređenje doma treba prilagoditi prostornim mogućnostima

U situaciji ste da razmišljate o uređenju doma, i to na praktičan, inovativan i originalan način. Za takav tip uređenja potrebna je inspiracija, koja će pokrenuti vašu maštu i omogućiti vam izražavanje vlastitih ideja radi što kvalitetnijeg uređenja.

Uređenje doma treba prilagoditi prostornim mogućnostima, osobnim potrebama i željenim stilskim odrednicama. Moderno uređenje doma je najčešće minimalističko, praktično za upotrebu i održavanje s detaljima koji naglašavaju praktičnost, funkcionalnost ili originalnost. Posebni detalji daju prostoru identitet, a najčešće ocrtavaju osobnost samog vlasnika. Ako tragate za praktičnim i inovativnim detaljima, koji će ukrasiti i funkcionalno dopuniti vaš dom, obratite pozornost na prezentirane elemente namještaja i opreme, jer će možda baš oni biti izvor inspiracije za kojom tragate.

Maštovita soba

Dječja soba je obično najmaštovitiji dio doma, no razigranu dječju maštu treba uvijek iznova zadovoljavati novitetima i čestim izmjenama detalja u prostoru. Ako vaš mališan ima probleme sa spavanjem, možda mu odlazak na spavanje trebate učiniti zanimljivijim i maštovitijim. U tome će vam sigurno pomoći odabir maštovitog kreveta, koji je potrebno smjestiti samostalno u prostor kako bi bio što dominantniji i dojmljiviji. Odabirom kreveta u obliku terenca ili sportskog automobila, pripremite mališane za putovanje u svijet snova, koje će u ovakvom vozilu sigurno biti uzbudljivo! Dječju sobu možete učiniti inovativnom i zanimljivom na različite načine, a jedan od njih je odabir ormara čije fronte predstavljaju ploču za pisanje. S obzirom na to da ormar u dječjoj sobi zauzima znatan dio prostora, odlično rješenje predstavlja njegova iskoristivost i na druge načine. Fronte ormara, koje postaju površina za pisanje, pretvaraju ga u element koji svakom danom ima novi izražaj u prostoru, ovisno o tome što je na njemu napisano ili nacrtano. Tako ormar više nije masivni element već zona za svakodnevno kreativno izražavanje.

Ako često imate goste koji rado prespavaju kod vas, a prostor ne želite opterećivati dodatnim masivnim krevetima, primijenite rješenje fleksibilne fotelje koja se sasvim jednostavno pretvara u madrac, koji će odlično poslužiti kao krevet. U formi fotelje izgleda vrlo otkvačeno, pa je preporučljiv i za smještaj u dječju ili spavaću sobu kao dodatni element. Fotelje se mogu izvesti u različitim bojama i kao takve postati otkvačeni naglasci u prostoru.

Ako imate previše stvari koje biste trebali postaviti na police, a bojite se opterećenosti zidova njihovim prevelikim brojem, olakšajte ih na način da ih učinite lebdećima u prostoru. Police pričvrstite nevidljivim nosačima uz zid, a na spoj zida i stražnjeg ruba polica ugradite indirektnu rasvjetu. Na taj način stvarate interesantan svjetleći korpus, koji svojom atraktivnošću, a pogotovo u večernjim satima, svoju osnovnu ulogu stavlja u drugi plan, a dominira kao dekoracija prostora, koja se doživljava vrlo “laganom” na zidu.

Računalne aktivnosti

Ako tražite praktično rješenje za postavu prijenosnog računala, odaberite rješenje koje predstavlja uska, povišena komoda, u dizajnu prilagođenom ostalim elementima namještaja. Postavljanjem barske stolice i mogućnošću otklapanja gornje fronte, ona postaje postolje za računalo, tj. vaš radni stol, koji ne zauzima puno prostora. Stvorili ste svoj kutak u kojemu mirno možete obavljati svoje računalne aktivnosti i biti neovisni što se događa na bilo kojem drugom stolu, koji bi eventualno poslužio za rad na računalu.

Praktičnih i inovativnih rješenja je mnogo, a ideje za takve elemente proizlaze upravo iz problema, koji se nameću korištenjem prostora. Inovativan dizajn je odgovor na potrebe suvremenog stanovanja, koje je postavilo vrlo visoke zahtjeve, a sve kako biste se osjećali što ugodnije i praktičnije u svom domu.

Monika GALOVIĆ ROLICH, dipl. ing. arh.
Možda ste propustili...

PRAVILA POSLOVNOG DARIVANJA

Obavezno priložite čestitku

UKUSNIJE UZ DEKORACIJU

Pravi ugođaj uz toplinu svijeće

ZA SVAKU PRIGODU

Vino uz lijepe želje

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

BLAGDANSKO UKRAŠAVANJE

Pretvorite dom u posebno mjesto ugode i obilja

2

MALE IDEJE ZA NAJLJEPŠE DANE

Darove ukrašavamo ljubavlju!

3

PRAVILA POSLOVNOG DARIVANJA

Obavezno priložite čestitku