Mozaik
MARKO PERKOVIĆ THOMPSON

Bili smo gotovo u svim krajevima Hrvatske, a Osijek je ostao kao nekakva želja, šećer na kraju
Objavljeno 25. listopada, 2017.

Nakon spektakularnog koncerta na zagrebačkoj Šalati pred više od 8000 ljudi te oborenog Guinnessova rekorda na Kupresu, gdje se okupilo više od 2000 Ivana, Marko Perković Thompson se nakon pet godina vraća u Osijek.

U subotu, 28. listopada s početkom u 20 sati, u sportskoj dvorani Gradski vrt, imat ćete prilike vidjeti jednog od naših najomiljenih izvođača i zapjevati s njim svoje najdraže stare i nove hitove.

U najavama čitamo da pripremate nezaboravan koncert u Osijeku. Što publika može očekivati?

- Svi su moji koncerti nezaboravni, posebno kad dođem u Osijek. U sklopu završnice naše turneje koja već dugo traje došli smo na ideju da organiziramo i koncert u Osijeku te tako zaokružimo jednu priču koju smo pričali kroz album “Ora et labora”. Bili smo gotovo u svim krajevima Hrvatske, a Osijek je ostao kao nekakva želja, šećer na kraju.

Primijetili smo da u posljednjih 15 godina u Osijeku nastupate svakih pet godina: 2002., 2007., 2012. i sada, 2017. Po čemu ćete pamtiti svaki od dosadašnjih koncerata?

- Tako je, za svaku od turneja, prije kojih izdajem albume, odradili smo i koncerte u Osijeku, jer kao četvrti najveći grad u Hrvatskoj uvijek ulazi u široki spektar nastupa. Ne mogu reći da bih trebao dolaziti prije jer albume objavljujem otprilike svakih pet godina, pa mi je tako logično. U popratnim nastupima dolazio sam u Slavoniju, pa me publika imala prilike vidjeti i čuti kroz nastupe, ali u samom Osijeku, gdje dolazim u velike dvorane, priprema se posebna produkcija u posebnim prilikama. To je uvijek u tih 15 godina bila jedna posebna koncertna priča, a tako će biti i ovaj put. Posebna, veća pozornost s naše strane pridaje se Osijeku i dvorani Gradski vrt.

Spominjali smo novi album, prošlo je gotovo pet godina od “Ora et labora”. Planirate li uskoro novi?

- Planiram, ali ne znam kad će točno biti završen i ugledati svjetlost dana. Trenutačno sam udubljen u izbor tematike za pjesme i slažem nove materijale. Prvi, najavni singl mogao bi izići za nekoliko mjeseci. Takvo što, kao što i sami znate, zahtijeva mnogo vremena i uloženog truda s obzirom na složenost mojih pjesama i tematiku kojom sam zaokupiran. Svaki dosadašnji album imao je neku svoju priču, pa će tako imati i nadolazeći. Gotovo svakoga dana nešto 'prčkam', slažem i baš sam udubljen u stvaranje, ali eto, nikako da uđem u završnu fazu u kojoj će bend ući u studio i snimati.

Kakva vas sjećanja vežu uz grad na Dravi?

- U Osijeku sam stekao dosta prijatelja i znanaca. Kad sam u Slavoniji, imam jedan poseban osjećaj, to je prelijepa regija i mislim da je svakom Hrvatu draga. Slavonija i Baranja imaju svoju emociju, istaknutu domoljubnu crtu unutar sebe. Slavonci i Baranjci žive domoljublje u pravom obliku, fascinira me posebna povezanost s ostalim krajevima Hrvatske. Slavonija je uvijek draga, uvijek lijepa, uvijek ponosna i doživio sam je kroz svoju glazbu dolazeći onamo i poslovno i privatno kod prijatelja i kumova.

Adrian ANDREJEK

moji koncerti

NEZABORAVNI, POSEBICE KAD DOĐEM U OSIJEK

Možda ste propustili...

KONCERT ZA NAŠIČKO SKLONIŠTE ŽIVOTINJA

Odlični Damir, Kristijan i Stela pjevali za Farmicu

DANAS ISPRED PRODAVAONICE GRAMOFONSKIH PLOČA VINYLMANIA

Record Store Day 2024. u Osijeku

Najčitanije iz rubrike