Crna kronika
POD UTJECAJEM ALKOHOLA

Jedan pijani mladi vozač zabio se u ogradu i oluk, drugi udario vozilom u župnu crkvu
Objavljeno 16. listopada, 2017.

ŠPIŠIĆ BUKOVICA

Tri osobe ozlijeđene su u prometnoj nesreći koju je izazvao mladi pijani vozač u nedjelju, oko 3.10 sati, u Špišić Bukovici.

- Do nesreće je došlo kada je 21-godišnji alkoholizirani vozač upravljao automobilom osječkih registracija državnom cestom D2, Bukovačkom ulicom kroz naselje Špišić Bukovicu. Zbog neprilagođene brzine vozila, pri izlasku iz desnog zavoja vozač je izgubio nadzor nad vozilom, nakon čega je desnim kotačima zahvatio putnu bankinu i nastavio daljnje nekontrolirano kretanje. Vozilom je potom prešao na suprotnu kolničku traku, gdje udara u putni most, metalnu dvorišnu ogradu, metalnu konstrukciju od vinove loze, da bi se zaustavio kod udara u oluk i ogradu kuće na broju 32. Vozač je ozlijeđen, kao i dvoje putnika iz automobila i zadržani su na liječenju u OB-u Virovitica - doznajemo iz Policijske uprave virovitičko-podravske.

Istoga dana mladić u dobi od 20 godina ozlijeđen je u prometnoj nesreći koja se dogodila oko 5 sati u Velikom Bukovcu, na varaždinskom području. On je upravljao automobilom pod utjecajem 2.07 promila alkohola u krvi iz smjera Malog Bukovca. Dolaskom do raskrižja s Dravskom ulicom, zbog neprilagođene brzine stanju i karakteristikama ceste, vozilom je sletio izvan kolnika.

Pri tome je nastavio kretanje vozilom po nogostupu, pri čemu je prednjom stranom vozila udario u uzdignuti rubnik, a potom i u župnu crkvu. Ozlijeđenom je mladiću medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici Koprivnica.S.Lacić

BICIKLIST IMAO 2,21 PROMIL U KRVI

Tijekom protekloga vikenda policija je provela akciju u Osječko-baranjskoj županiji usmjerenu na vozače koji voze pod utjecajem alkohola. Pri tome je zaustavljeno 26 pijanih vozača. Najpijaniji je bio 53-godišnji biciklist koji je pod utjecajem 2,21 promila alkohola u krvi vozio Ulicom kralja Tomislava u Belišću, u petak, oko 23 sata.

Najčitanije iz rubrike