Sport
SLJEDEĆA AKCIJA “STADION”

Gradski vrt gradit
će se u etapama
Objavljeno 19. rujna, 2017.
Realnost je da nema potrebe da stadion bude kapaciteta većeg od 15 tisuća mjesta

Vezani članci

PREDSTAVLJAMO

Kamp na Pampasu gotov do svibnja 2019.

Nije predsjednik NK Osijek Ivan Meštrović jučer iznio samo detalje budućeg nogometnog kampa nego je i najavio prebacivanje fokusa na sljedeći veliki projekt -

gradnju novog stadiona. Prijašnjih mjeseci postojalo je nekoliko opcija, od renoviranja postojećeg do izgradnje novog, kapaciteta 12 - 15 tisuća mjesta, čak i izgradnje “nacionalnog” stadiona, za 25.000 gledatelja, koji bi postao novi dom hrvatske nogometne reprezentacije. Čelni čovjek bijelo-plavog kluba sada je potvrdio kako će u Gradskom vrtu biti izgrađen novi, moderni stadion, kapaciteta do 15.000 mjesta na čiju izgradnju te dovršetak ne bismo smjeli predugo čekati.

- Već od danas krećemo i u taj projekt, izgradnju novog stadiona. To će se raditi u etapama, kako se klub ne bi morao seliti u neki drugi grad, što bismo lako mogli napraviti. Ali nije nam interes lavinu koju smo zakotrljali sada zakočiti micanjem iz Osijeka. Zato sam i inzistirao da klub mora igrati u našem gradu.

Izgradnja u etapama nije novost. Vani se to radi već godinama, pa i veliki europski klubovi, a Meštrović je objasnio način na koji bi se to trebalo izvesti.

- Naravno da izgradnja u etapama ne znači da ćemo graditi 20 godina. Srušit ćemo sjevernu, istočnu i južnu tribinu i svi se preseliti na zapadnu, a nakon izgradnje prebacit ćemo se na te tri, srušiti zapad i kompletirati stadion. On će vjerojatno biti malo dislociran od Wilsonove ulice, a bit će neprepoznatljiv u odnosu prema starom. Realnost je da nema potrebe da on bude kapaciteta većeg od 15 tisuća mjesta.

Neki detalji još nisu finiširani, kao situacija oko micanja atletske staze te postojećih pomoćnih terena, no Meštrović je zato iznio prognozu kako bi novi stadion u Gradskom vrtu mogao biti u funkciji za 2 - 2,5 godina.

- Nismo još tako daleko odmaknuli da znamo što i gdje s atletskom stazom, a što se ova dva terena tiče, s obzirom na t oda ćemo stadion koristiti samo za utakmice, nema potrebe za njima i najlogičnije bi ih bilo iskoristiti za parking, koji je trenutno problem. Daleko smo još od izvođenja urbanističkog rješenja samog stadiona, ali krećemo u to. Sve radimo u tišini i ne pričamo dok ne završimo pa će tako biti i s ovim. Želimo nadmašiti infrastrukturne projekte Rijeke i vjerujem kako ćemo za 2 - 2,5 godina gledati utakmice u Gradskom vrtu na komfornom, modernom stadionu – rekao je Meštrović. G.Roguljić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike