Kultura
3. POPULARIZACIJSKI SIMPOZIJ

Kreativna će riznica ove godine predstaviti više od 70 sadržaja
Objavljeno 26. travnja, 2017.

Vezani članci

3. KREATIVNA RIZNICA: POPULARIZACIJSKI SIMPOZIJ NA EFOS-U

Statua Vodik najboljemu prošlogodišnjemu izlagaču

NOVO PRIZNANJE - TEMATEM U ČASOPISU “TEMA”

Kreativna riznica EFOS-a Potpora izabranoga kruga koji se doslovce bori za kulturu

KREATIVNA RIZNICA ZAVRŠENA PREDSTAVLJANJEM ROMANA JASNE HORVAT I ANALIZOM OPUSA ARS HORVATIANA

Dekan Ekonomskog fakulteta pokazao kako Vilijun čitati uz pomoć pametnog telefona

Intelektualno vlasništvo jedno je od ključnih pitanja kulturne i kreativne industrije, ističu organizatori Kreativne riznice, popularizacijskog simpozija kulturne i kreativne industrije koji se treći put zaredom organizira na Ekonomskom fakultetu u Osijeku.

Riječ je o velikom, besplatnom događanju na koji su pozvani svi zainteresirani građani, a koje odlikuje spoj suvremenog i tradicionalnog. Taj jedinstveni skup organiziran je po uzoru na tradicionalne simpozije na kojima okupljeni uzvanici o krovnoj temi simpozija raspravljaju uz prigodne zakuske i u (ne)formalnim druženjima.

Ovogodišnja je krovna tema Kreativne riznice „kemija kreativne industrije“ okupila više od stotinu izlagača koji će svim zainteresiranim građanima predstaviti više od 70 sadržaja. Izlagači su kulturni i kreativni profesionalci, amateri, stručnjaci, znanstvenici, ali i studenti, odnosno srednjoškolci, čiji dolazak u velikom broju koordinira Dora Radl-Ćućić.

Važnost takvog događanja prepoznalo je čak devet pokrovitelja čiji se obraćanje očekuje i na svečanosti otvaranja koje će biti u srijedu (26. travnja, u 19 sati), na Ekonomskom fakultetu u Osijeku, upravo na Svjetski dan intelektualnog vlasništva. Na svečanosti otvorenja nazočne će pozdraviti dekan Vladimir Cini, kao i ugledni pokrovitelji, a u prigodnom glazbeno-scenskom programu nastupit će Mila Bauković, Vedran Zec, Ferdinand Buhanec i Stipe Gugić.

Njihov scenski nastup povezan je s predstavljanjem novog romana „Atanor“, osječke književnice i sveučilišne profesorice Jasne Horvat, a o kojemu će govoriti Milica Lukić i Nives Tomašević, kao i sama autorica. Događanje će moderirati Josipa Mijoč koja s ponosom ističe kako je i ovogodišnja Kreativna riznica uključila više od 90 studenata volontera te je zbog nje Ekonomski fakultet u Osijeku još jednom otvorio vrata svim zainteresiranima za budućnost kulturne i kreativne industrije.

Dekan Ekonomskog fakulteta Vladimir Cini Kreativnu riznicu ocjenjuje događanjem koji pokazuje kako je javna znanstveno-obrazovna ustanova pravo mjesto za ostvarivanje suradnje najrazličitijih dionika industrije u nastajanju. N.Vekić

BROJNI POKROVITELJI

Pokrovitelji Kreativne riznice 2017: predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović, predsjednik Sabora Božo Petrov, Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Ministarstvo kulture, Ministarstvo turizma, Hrvatski klaster konkurentnosti kreativnih i kulturnih industrija, Županija osječko-baranjska, Grad Osijek i Studentski zbor Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera.

Ovogodišnja je krovna tema Kreativne riznice „kemija kreativne industrije“

Možda ste propustili...

PREMIJERA FILMA “ŠTO DA SE RADI?” GORANA DEVIĆA

Dokumetarac o borcima i radnicima

PREMIJERA U DJEČJEM KAZALIŠTU BRANKA MIHALJEVIĆA

“Četiri čudesne nezgode” voljet će i djeca i roditelji

Najčitanije iz rubrike