Regija
ZAVRŠENA MANIFESTACIJA „PROSINAC U SLATINI“

Nagrađeni autori motiva za jednogodišnje suvenire
Objavljeno 24. prosinca, 2016.

Vezani članci

HUMANITARNA AKCIJA „USREĆIMO DJECU“

Maratonac Goran Draksler podijelio stotinjak poklona

SLATINA - Na poziv gradske Turističke zajednice, polaznici slatinskih dječjih vrtića i osnovnih škola sudjelovali su u natječaju za izbor likovnih radova sa slatinskim motivima koji će biti otisnuti na majicama, šalicama, magnetima i kišobranima, i tako godinu dana biti prepoznatljivi slatinski suveniri. Na danas upriličenoj svečanosti na Trgu sv. Josipa proglašeni su i predstavljeni pobjednici natječaja, a direktorica Turističkog ureda Helena Hegediš uručila je malim autorima i njihovim mentorima prve primjerke majica, šalica i kišobrana te zahvalnice s prigodnim nagradama.
Nagrađeni su Borna Prebeg iz Dječjeg vrtića Suncokret za rad „Slatinska ura“, Ena Perić iz DV Zeko za likovni rad „Fontana“, Nikolina Marinović iz OŠ Josipa Kozarca za rad „Paviljon“, Kleopatra Novoselec iz OŠ Eugena Kumičića za „Park 136. slatinske brigade“, Silvija Oreški iz posebnog odjela iste škole za crtež „Ura u mom gradu“ te Lana Košćak kao predstavnica Društva Naša djeca Slatina za rad „Igrajmo se“.


Budući da je tom svečanošću označen i završetak manifestacije Prosinac u Slatini, Helena Hegediš uručila je zahvalnice gradske Turističke zajednice svima koji su pomogli organizaciju te manifestacije. Zahvalnice su, između ostalih, dobili Gradsko pjevačko društvo Zrinski, Gradska glazba Slatina, KUD Dika, Zbor mladih Slavis, crkveni zborovi slatinskih župa sv. Josipa i bl. Ivana Merza, učeničke zadruge Zalatnuk, Obrtnik, Slatina i Sekvoja, Odred izviđača Lisice, Društvo Naša djeca Slatina, Industrijsko-obrtnička škola Slatina, tvrtka Građenje Marković i Građevinski obrt Bilić, Gradska razvojna agencija Slatina, Goran Draksler za svoju humanitarnu akciju te predstavnici medija. 
Na štandovima uz gradsku fontanu učeničke zadruge slatinskih škola izložile su i prodavale svoje suvenire i druge proizvode po prigodnim cijenama, maratonac Goran Draksler dijelio je poklone djeci u svojoj humanitarnoj akciji „Usrećimo djecu“, a Grad je sve prisutne počastio prženim giricama za badnji doručak. Djeca su nestrpljivo očekivala najavljeni dolazak motomrazova, članova Motokluba Speed, a kad su oni stigli, bila je to prava prilika za jedinstvena fotografiranja na njihovim makinama.

Petar Žarković

Možda ste propustili...

U ČAST KULTURNOM VELIKANU

Otkrivena je bista Isidoru Kršnjavom

PREDSTAVI ĆE "SAMONATAPAJUĆI CVJETNJAK"

Trojac IOŠ-a Virovitica u finalu “Ideje godine”

Najčitanije iz rubrike