Zdravlje
BICIKLISTIČKE RUTE KAO PREDUVJET RAZVOJA CIKLOTURIZMA

Osijek povezan sa susjednim općinama
Objavljeno 20. ožujka, 2014.

Dok se radi na što boljem premreživanju Osijeka biciklističkim stazama, sve je bolja i povezanost grada sa susjednim općinama i naseljima. Tako je biciklistička staza prema Bilju već godinama omiljeni put za biciklistički bijeg iz gradske vreve, jer omogućuje da se za samo nekoliko minuta dođe do mira i tišine stare Drave i Kopačkog rita.

Prije nekoliko godina završena je i biciklistička staza do Tenje, a sada slijedi gradnja biciklističke staze do Antunovca i Čepina. Susjedne općine već su dijelove ovih staza završile, a čeka se početak radova i s osječke strane kako bi se staze povezale u neprekinutu cjelinu. Tako će se uskoro moći, primjerice, biciklom provesti iz Osijeka do Ivanovca bez korištenja cesta kojima tutnje kamioni i autobusi.

Godinama se priča i o povezivanju Osijeka sa susjednim zemljama, a najbliže realizaciji je kvalitetno formiranje ruta do Mađarske i Srbije uz koje bi se moglo ozbiljnije raditi na promoviranju cikloturizma. Tako je i biciklistička staza od Antunovca prema Osijeku dio planirane uređene biciklističke rute duge 90 kilometara do Pečuha. Slično je i s takozvanom Dunavskom rutom, uz koju bi Osijek trebao biti povezan biciklističkom rutom preko Novog Sada sve do Beograda.

Možda ste propustili...

RADIONICA SVJESNOG PLESA 19. SVIBNJA

Namijenjen svima, bez obzira na dob ili fizičku spremu

NorMALNO JE IZGUBITI IZMEĐU 50 I 100 VLASI SVAKI DAN

Jaja, bobičasto voće i zeleno povrće za zdravu kosu