Osijek
HOTEL MATERRA I UČENICI UGOŠKOLE

Zajedno u otkrivanju seulske koktel-scene
Objavljeno 15. lipnja, 2024.
Lijepu i rijetku priliku iskoristilo je desetak učenika prvog razreda Ugostiteljsko-turističke škole. Na poziv menadžmenta hotela Materra, imali su priliku upoznati se s razmišljanjem i filozofijom pripremanja koktela južnokorejskog majstora Robina Yooa. Jedan je to od majstora svjetske koktel-scene, njegov bar Cobbler u Seulu svrstan je među 50 najboljih svjetskih barova.

Logično, kao prvo pitanje nametnulo se - otkud on u Čepinu. Odgovor je ponudila Josipa Pipunić, iz Materre. "Kako smo u našem hotelu promišljali o gostoprimstvu, imala sam prilike upoznati se s južnokorejskom kulturom i iskustvima u tom segmentu. Posjetila sam Robinov bar i od prvog sam trenutka spoznala posve drukčiji pristup alkoholnim pićima. Njihova barska kultura vodi tomu da se alkoholno piće kuša, uživa u njemu, ali tu je i cjelovit pristup gostu, komunikacija s gostom, od spoznaje njegovih navika do toga što gost očekuje od pića koje želi kušati. Tu sam upoznala Robina i, naravno, ideja je bila dovesti ga u naš hotel kako bi tu svoju vrstu umjetnosti prenio na naše osoblje", otkriva Josipa.


Prema običaju, u Žito grupi, u čijem je sastavu hotel Materra, svoje spoznaje spremni su podijeliti i sa zajednicom u kojoj djeluju, pa kako su mentor kod poslodavca koji sudjeluje u obrazovnom procesu sa strukovnom Ugoškolom, sve nove spoznaje koje uvode u svoj hotel ponude i učenicima. "Ovo je prilika da se naši učenici upoznaju s konceptom barskog poslovanja, da vide u praktičnom dijelu kako se kokteli mogu pripremati u sklopu hotelskog poslovanja, te koju ponudu možemo predstaviti ovom dijelu Lijepe Naše", izvijestio je Ivica Brtan, nastavnik ugostiteljskog posluživanja.


Učenici, vidjelo se to od prvog trena, upijali su svaki Robinov potez, bilježili ideje, prijedloge, upijali mirise tajnih sastojaka koji su na Robinovu repertoaru. Robin ne skriva kako je prvog dana po dolasku u hotel bio iznenađen - prazninom. Hotel Materra je na osami, a on dolazi iz gotovo desetmilijunskog velegrada. "Ali već drugog dana počeo sam uživati u tišini koja ovdje vlada, počeo sam otkrivati mirise prirode, koji su se u Seulu odavno izgubili, i uživati u njima", ne skriva naš sugovornik.

Na pitanje što će biti hit među koktelima ovog ljeta, pokazuje nam piće jednog domaćeg proizvođača na biljnoj bazi, koje u njegovoj domovini ne postoji i koje ga je osvojilo. Osmislio je i napravio koktel "coffee-antik". Inače, u njegovu baru ne postoji uobičajena koktel-lista, nego se kokteli pripremaju prema iskazanoj preferenciji gosta. D.Kuštro

Dario Kuštro
Možda ste propustili...

HGK: OSNIVAČKA SJEDNICA STRUKOVNE GRUPE

Nautički turizam u unutrašnjosti

FESTIVAL ZEMLJA BEZ GRANICA

Breza u mašti Osijek pretvara u Snovograd

KONFERENCIJA NA PRAVNOM FAKULTETU

Skup o demokraciji i vladavini prava

Najčitanije iz rubrike