Osijek
ODRŽAN 2. OSCANS

“Dvoboji” grafitera
uz secesijski zdenac
Objavljeno 9. lipnja, 2024.
Održano je drugo izdanje Oscansa - festivala urbane kulture. Središnii događaj festivala bilo je crtanje grafita, nadmetalo se pet ekipa, koje je činilo 20 umjetnika iz pet zemalja, među njima su i osječki grafiteri. Svi timovi imali su jednak broj sprejeva, jednake boje i jednaku temu, koja im je otkrivena tek sat vremena prije natjecanja. Temu im je otkrila Stefani Rabar, predsjednica udruge Osječka tvornica ideja, organizator festivala, a to je - "Nepobjediva".



Nakon što je prošlogodišnji Oscans prošao vrlo dobro, uz puno grafitera koji su oslikavali stare autobuse i tramvaje na Trgu Ante Starčevića, ove su se godine iz organizacije festivala odlučili promijeniti lokaciju - održan je na livadi uz Dravu, kod secesijskog zdenca. Tijekom dana na festivalu je organizirana i chill zona uz dobru glazbu, razne radionice i igre za djecu te gastrokutak. Mogli ste se ondje i ošišati... Programi su počeli već u 10 sati, s dječjim radionicama crtanja grafita, zatim je Željka Fuderer Levak, osječka umjetnica, vodila dvosatnu radionicu ukrašavanja odjevnih predmeta.



Potom su grafiteri “ukrstili sprejeve”, oslikali su pet u tom prostoru za njih postavljenih površina. Iako ove godine festival nije imao službeni natjecateljski karakter, od samog starta osjetio se kreativni žar s ciljem biti drugačiji od drugog tima. Njihovim uradcima svjedočili su mnogi poslijepodnevni i večernji šetači uz Promenadu. Večernji program uključivao je after party uz umijeće DJ-a. D.Ku.
Možda ste propustili...

NA POTEZU OD PRENJSKE DO KOZJAČKE

Vodovodni radovi u Kolodvorskoj ulici

HGK: OSNIVAČKA SJEDNICA STRUKOVNE GRUPE

Nautički turizam u unutrašnjosti

SKUPŠTINA OSJEČKO-BARANJSKE ŽUPANIJE

Nakon rebalansa - rekordni proračun

Najčitanije iz rubrike