Novosti
TRGOVAČKI SUD U OSIJEKU

Stranka Zlatka Pinjuha Uskokova optuženika i bivšeg načelnika Čeminca pred stečajem
Objavljeno 28. svibnja, 2024.

ZAGREB - Trgovački sud u Osijeku pozvao je vjerovnike Hrvatske narodne liste, stranke bivšeg načelnika Čeminca i Uskokova optuženika Zlatka Pinjuha, da u roku od 45 dana predlože otvaranje stečaja te stranke s gotovo 2000 eura utvrđenih dugova.

Sudskim oglasom pozvan je i Zlatko Pinjuh da u roku od 15 dana preda popis imovina i obveza stranke, a ne odazovu li se vjerovnici ili zastupnici te stranke u zakonski predviđenim rokovima, sud će smatrati da je dužnik nesposoban za plaćanje te će po službenoj dužnosti donijeti rješenje o otvaranju i zaključenju skraćenog stečaja.

Hrvatska narodna lista (HNL) upisana je u Registar stranaka u listopadu 2019., sjedište joj je u Ulici Franje Tuđmana u Čemincu, a kao predsjednik i zastupnik naveden je Zlatko Pinjuh.

Na prošlogodišnjim prijevremenim izborima za Općinsko vijeće Čeminca najviše glasova dobila je Hrvatska narodna lista-HNL (627 ili 41,35 posto) bivšeg načelnika općine Zlatka Pinjuha, protiv kojeg Uskok provodi istragu.

Pinjuh je dao ostavku 2022. kada je završio u istražnom zatvoru, jer ga je Uskok sumnjičio da je sa svojim suradnicima i rodbinom financijskim malverzacijama nanio štetu Općini Čeminac od više stotina tisuća kuna.

Uskok je, nakon provedene istrage, pred Županijskim sudom u Osijeku u siječnju podigao optužnicu protiv Pinjuha i još petero osoba zbog financijske zlouporabe na štetu općine i čitav niz drugih kaznenih djela.

(Hina)

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana