Sport
U NEXE-U OPET IDU JAKO

U Našice se vraća Kozina, dolazi i Tin Lučin
Objavljeno 28. svibnja, 2024.
Drukčija su pravila slaganja momčadi za sljedeću sezonu u rukometu od onih nogometnih. Dok u nogometu najzanimljivije vijesti stižu na kraju prijelaznog roka, u rukometu se najzvučniji transferi rješavaju još na kraju aktualne sezone. U RK-u NEXE okončali su nedavno sezonu koja nije bila uspješna. Kako se slično ne bi ponovilo, krenuli su odmah jako u slaganju "rostera" za sljedeću sezonu. Iz Našica još nije ništa službeno potvrđeno, no već nekoliko dana se spominju vrlo zvučna imena. U Našice bi se tako trebao vratiti Krešimir Kozina, kružni napadač nekadašnji hrvatski reprezentativac koji je dvije sezone već proveo u Našicama nakon čega je otišao u inozemstvo. Prvo u austrijski Alpla HC Hard, da bi od 2015. godine bio dijelom Bundes lige, najjače lige svijeta. Prvo je bio član Flensburga, potom Fuchse Berlina, a posljednjih sedam godina igrao je za Frisch Auf Goppingen. Prošle godine upravo je Goppingen izbacio NEXE u četvrtfinalu Europske lige. Kao što smo već spomenuli, iz NEXE-a ništa još nije potvrđeno. Navodno je ugovor već pripremljen i dok ovo pišemo, možda je Kozina već stavio potpis.

Još bombastičnije prostrujala je vijest kako će NEXE u sljedećoj sezoni pojačati Tin Lučin. Stalni hrvatski reprezentativac, kandidat za nastup na Olimpijskim igrama, protekle tri godine proveo je u redovima Wisle Plock, koja je ove sezone prekinula 13-godišnju dominaciju Kielcea u poljskom prvenstvu. I ranije je u nekoliko navrata bilo kontakata NEXE-a i Lučina. Prije dvije godine tijekom Final foura u Lisabonu, na kojem su sudjelovali i rukometaši NEXE-a i Wisle Plocka, Lučin je već tada dao znakovitu izjavu:

- Često je bilo kombinacija s NEXE-om ranije. Što će biti ubuduće, nikada se ne zna!

Čini se da je sada konačno stiglo vrijeme za dolazak ovoga 26-godišnjeg lijevog vanjskog, koji je kao i Kozina seniorsku rukometnu karijeru započeo u riječkom Zametu. Lučin je, zanimljivo, rukomet počeo trenirati u Kozali, prvi klub još jednog Riječanina koji je nosio dres NEXE-a - Halilu Jaganjcu. Neće ovo biti jedina imena koja će se ovih dana spominjati u Našicama. Prometno će biti u oba smjera. K.Lacković
Možda ste propustili...