Sport
PROMJENE U OSJEČKOM FUTSAL PRVOLIGAŠU

Kandit glavni sponzor, a Tarantino postaje trener prve momčadi
Objavljeno 25. svibnja, 2024.
Uzbudljive stvari događaju se u Futsal klubu Osijek, koji bi sljedeće sezone mogao igrati važnu ulogu u hrvatskom prvoligaškom prvenstvu. Naime, već u proljetnom dijelu sezone vidjeli su se prvi potezi nakon što je poduzeće Kandit donijelo financijsku injekciju u taj osječki klub, a sada je ta cijela priča zaokružena ugovorom o generalnom sponzorstvu. Klub će u sljedećoj sezoni nositi ime Osijek Kandit, a već samim tim činom jasno je kako će ambicije Osječana prilično narasti. Dodatna potvrda tih težnji je imenovanje novog trenera. Naime, Osječane će u sljedećoj sezoni s klupe voditi ugledni talijanski stručnjak Carmine Tarantino. Iza njega je bogat trenerski CV Carmine Tarantino jer je karijeru započeo u Napoliju, a nakon toga je bio pomoćni trener u talijanskoj reprezentaciji koja je 2014. godine osvojila Europsko prvenstvo. Bio je izbornik mlađih selekcija u Italija, a posljednje dvije sezone vodio je talijanske prvoligaše Real San Giuseppe i Meta Cataniu. Veliko ime za velike stvari.

- Sretni smo što smo uspješno okončali razgovore oko generalnog sponzorstva s osječkim poduzećem Kandit. Zasad je dogovorena suradnja na godinu dana, ali nastavljamo razgovore jer bismo željeli ugovoriti trogodišnju suradnju kako bismo u miru krenuli u projekt stvaranja jakog Osijeka. Na klupu nam dolazi ugledni talijanski trener Carmine Tarantino, pa već to dovoljno govori o ambicijama koje ćemo imati u sljedećoj sezoni. Ne želim sad davati nekakva velika obećanja jer nam je prvi cilj potpuna stabilizacija kluba, a što se rezultata tiče, cilj nam je biti u vrhu hrvatskog futsala - kaže Tomislav Ciković, predsjednik Futsal kluba Osijek Kandit.

Naravno, sve to otvara pitanje budućnosti dosadašnjeg trenera Saše Vodlna, koji je s Osječanima u zahtjevnim okolnostima dvije sezone zaredom uspio ostvariti plasman u doigravanje.

- Voldin će biti na čelu naše Akademije, koju također želimo podignuti na visoku razinu, a u njoj će raditi i neki od naših igrača poput Josipa Šalaja - objašnjava Ciković.

Jasno, dolazak generalnog sponzora koji će stabilizirati uvijek upitne financije povlači za sobom i pitanje ojačavanja igračkog kadra.

- Zasad smo dogovorili suradnju s najjačim domaćim igračkim adutima poput Pandurevića, Šalaja, Damjanovića i Petrušića. Brazilci koji su bili proljetos nisu više kod nas, a razgovarat ćemo i s ostalim igračima koji su bili dio prošlosezonskog rostera. Naravno, planiramo se i pojačati već smo u pregovorima s nekim zvučnim imenima, pa vjerujem kako ćemo ubrzo uspjeti realizirati neke od tih dolazaka - zaključio je Ciković.

Futsal je ionako uvijek bio omiljen među osječkim kibicima, a nakon svih ovih pozitivnih promjena može se očekivati kako će Zrinjevac ove jeseni biti itekako dobro popunjen jer bi se u njemu mogao igrati futsal koji miriše na - vrhunski. D.Keler
Možda ste propustili...

HRVATSKI SAN: NAPRAVITI KRUG OD BERLINA DO BERLINA

Dalić: Mi se ovdje nikoga ne bojimo