Regija
U NEVREMENU S GRMLJAVINOM, VJETROM I KIŠOM

Gojela vikendica, na crkvu palo drvo, tribine bez krova
Objavljeno 22. svibnja, 2024.
Ukupno 26 vatrogasnih intervencija. Prekidi u opskrbi strujom, a padao i led
Veliko nevrijeme poharalo je u utorak poslijepodne Hrvatsku, ali i Slavoniju i Baranju, gdje je grom izazvao požar, a vjetar je nosio krovove i rušio stabla. U 26 intervencija sudjelovao je 81 vatrogasac s 27 vozila.

Zbog nevremena na području Osječko-baranjske županije od 16.22 do poslije 22 sata vatrogasci i ostale dežurne žurne službe (HEP, komunalna poduzeća…) radili su na saniranju štete i posljedica nevremena na stambenim objektima i komunalnoj infrastrukturi u Osijeku, Čepinu, Đakovu, Jagodnjaku, Šećerani, Belom Manastiru, Aljmašu, Ladimirevcima, Višnjevcu, Petrijevcima, Bilju, Samatovcima, Cretu Bizovačkom i Širokom Polju.

Bandere na pruzi


Prema podacima Županijskog centra 112 Osijek, Hrvatska elektroprivreda imala je mnogo intervencija, a zbog kvara na elektroenergetskoj mreži od 15.51 do 18.49 bez napajanja električnom energijom ostali su dijelovi naselja Budrovci, Piškorevci I Strizivojna, ukupno 2046 stanovnika.

U Aljmašu je oko 17.30 grom udario u krov vikendice 62-godišnjaka, pri čemu je izgorio dio krovišta. Ozlijeđenih nije bilo, a vatru su ugasili vatrogasci DVD-ova Aljmaš i Dalj.

U Ladimirevcima je jak vjetar srušio stablo na crkvu. U uklanjanju stabla DVD-u Ladimirevci pomogli su kolege iz DVD-a Valpovo, koji su na teren stigli s autoljestvama.

Vatrogasci iz Bizovca imali su dvije tehničke intervencije - uklanjali su banderu i drvo s pruge na potezu od Creta Bizovačkog do Josipovca, a vatrogasci iz Belog Manastira imali su tri tehničke intervencije - uklonili su palo drveća s ceste u Belom Manastiru te popravljali dva krovišta u Belom Manastiru i Šećerani.

Štete na stadionu


Vatrogasci iz Čepina uklanjali su banderu koja je pala u njihovu mjestu, kao i slomljena i srušena stabla s nogostupa i kolnika u Čepinu. Biljski vatrogasci uklanjali su drvo koje je palo na krovište kuće u Bilju, a vatrogasci iz Širokog Polja uklanjali su drvo koje je palo na cestu. Petrijevački vatrogasci popravljali su krovište u svom mjestu, a vatrogasci iz Jagodnjaka uklanjali su drveće s ceste i stabla nagnuta na električne žice u Jagodnjaku. Osječki vatrogasci dva su puta izlazili na intervencije zbog vode u podrumima i uklanjanja srušenih stabala.

Vjetar je u Đakovu odnio 400 m2 limenog krova s južne strane tribine na stadionu HNK-a Đakovo Croatia, člana 3. NL - Istok, i prebacio ga na stan domara. Prema riječima tajnika i trenera Željka Kovača Buze, takav se događaj ne pamti, a prethodnik današnjeg HNK-a Đakovo Croatia, NK Jedinstvo, osnovan je spajanjem dvaju dotadašnjih klubova 1962. "Došao je nalet vjetra, trajalo je minutu-dvije, i odnio je dio pokrova postavljenog prije 15-ak godina. Pavši na stan domara, srušen je dimnjak", kaže Kovač. Srećom, ozlijeđenih nema, a u to vrijeme nije bilo nikakvih aktivnosti. Kovač kaže kako će oštećenja biti sanirana za dan-dva, a klub nesmetano nastavlja aktivnosti. "Tribina je rađena 1950., kada i konstrukcija krova, a betonski dio 1978., no u međuvremenu je bilo renoviranje", kaže Kovač. Na budrovačkom području padao je led veličine lješnjaka.

Sandra Lacić
Možda ste propustili...

KOMEMORACIJA NA CRNOM POTOKU

Sjećanje na žrtve Križnog puta

ODRŽANA 144. IZBORNA SKUPŠTINA HPD-A RODOLJUB VIROVITICA

Antun Rohtek treći put predsjednik

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

VUKOVARSKO-SRIJEMSKA RIZNICA: RASTE PONUDA NAJISTOČNIJE ŽUPANIJE

Težište na održivosti turizma, ruše rekorde

2

RIJEŠEN GLAVNI UZROČNIK VELIKE POPLAVE

Danas završavaju radovi na propustu

3

POČINJE ŽUPANJSKO LJETO

Koncerti, radionice, starinska žetva uz Zvonka Bogdana…