Osijek
CENTAR IZVRSNOSTI ELPROS

Učenici motivirani za razvoj svojih talenata
Objavljeno 21. svibnja, 2024.
Centar izvrsnosti ELPROS proteklog je vikenda predstavio završne rezultate u ovoj školskoj godini. Završnoj su aktivnosti nazočili i roditelji polaznika, kojima su predstavljeni motivirajući i ohrabrujući uradci učenika - polaznika Centra. Radovima su pokazali znanja, vještine i kompetencije koje su stekli, te su svi polaznici dobili potvrdu o sudjelovanju u aktivnostima Centra izvrsnosti.

Ciljevi su Centra izvrsnosti: uspostaviti suradnju osnovnih i srednjih škola na razini županije u području rada s talentiranim i darovitim učenicima; osmisliti aktivnosti koje nisu ponuđene u drugim ustanovama koje provode izvanškolske i izvannastavne aktivnosti (Centar tehničke kulture i sl.) te tako proširiti područje uključivanja motiviranih, talentiranih i darovitih učenika ponuditi učenicima aktivnosti koje im nisu dostupne zbog udaljenosti; potaknuti sve zainteresirane da iskoriste svoje potencijale i na zanimljiv način iskoriste svoje slobodno vrijeme, a istovremeno i steknu nova znanja koja su im potrebna u suvremenom svijetu tehnologije. Analizom ulaznih i izlaznih podataka možemo sa zadovoljstvom istaknuti da su ciljevi osnivanja Centra postignuti i ove školske godine. Odaziv učenika iz okruženja bio je znatan (44 %) i ukupni broj prijavljenih učenika preko ankete za vrednovanje rada Centra izvrsnosti potvrđuje da su ponuđene aktivnosti zanimljive, dobro vođene i pomogle su njihovu osobnom razvoju darovitosti. Ponosni smo što je 29 % polaznika već prije bilo uključeno u aktivnostima našeg Centra izvrsnosti te činjenicom da smo uspjeli motivirati i potaknuti uključivanje djevojaka u aktivnosti iz STEM područja (28 %) - kaže voditeljica Centra izvrsnosti Blaženka Pul, prof.Ravnatelj Elektrotehničke i prometne škole Antun Kovačić, dipl. ing., u svom je obraćanju polaznicima i roditeljima istaknuo: “Sve su skupine pokazale sjajne rezultate rada i sretni smo jer smo mogli vidjeti pozitivan utjecaj edukacije na razvoj interesa, talenata i darovitosti učenika.”

Centar izvrsnosti elektrotehnike i računalstva imenovala je Osječko-baranjska županija, koja je i financijski pokrovitelj. D. Šimić
Možda ste propustili...

SISTEMATIZACIJA

Seminar za poduzetnike

UVODI SE ŠKOLOVANJE IZ PROGRAMIRANJA, ROBOTIKE I UMJETNE INTELIGENCIJE

Gimnazija Gaudeamus ima nove vlasnike, softversku tvrtku Gauss

SVJETSKI DAN DARIVATELJA KRVI

Sastanak Kluba 100

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana