Regija
OŠ NIKOLE TESLE U PRIGRADSKOM NASELJU MIRKOVCIMA

Đaci i nastavnici projektom EUvizija unaprijedili su rad u školi i povezali zajednicu
Objavljeno 17. svibnja, 2024.
MIRKOVCIU OŠ Nikole Tesle u vinkovačkom prigradskom naselju Mirkovcima organiziran je javni događaj u zajednici u sklopu projekta EUvizija čiji je nositelj PRONI Centar za socijalno podučavanje. Voditelji projekta u školi su pedagoginja Vesna Batković i ravnatelj Alen Turjak.

- Javni je događaj uključivao velik broj aktivnosti i predstavlja realizaciju svega onoga što su naši učenici radili u radionicama i tijekom boravka u školi. Posjetitelji su mogli vidjeti fotografije učenika nastale metodom Photovoice, izložbu učenika drugih škola sudionica, pogledati videozapise nastale metodom videovinjeta te čuti radove napisane metodom storytelling. Velika nam je čast što nam je gošća drugog školskog podcasta bila bivša učenica, spisateljica i članica Savjeta mladih grada Vinkovaca, Anamarija Tenđera. Predstavila nam se informacijama i detaljima svojeg djetinjstva, školovanja i stvaralaštva te je, u skladu s europskim vrijednostima, poslala učenicima vrlo motivirajuće i ohrabrujuće poruke - pojašnjavaju iz OŠ Nikole Tesle.

Posljednju je aktivnost u školskoj knjižnici vodila pedagoginja Vesna Batković s učenicima programa produženog boravka, učiteljicom Vjeranom Jakovljević i knjižničarkom Zrinkom Barjaktarić. Time je zaokružen sav trud i rad učenika i djelatnika koji su svoj rad pretočili u javni događaj.

- Iskreno se nadamo da će mnoge naučene tehnike i poruke s realizacije projekta naći svoje mjesto i u izvođenju nastave, ali i svakodnevnom životu mirkovačkog kraja. Hvala svim kolegicama i kolegama koji su pomogli da ovaj projekt bude, nadamo se, uspješno realiziran, predstavnicima medija koji su nas podržali, predstavnicima PRONI Centra i dragoj Anamariji na dolasku. Uskoro ćemo izraditi i albume s fotografijama na mrežnim stranicama škole. Šaljemo vam svima veliki pozdrav do idućeg susreta – kaže ravnatelj mirkovačke škole Alen Turjak, koji je i vodio podcast.

Mirkovačka škola je među najuspješnijim osnovnim školama vinkovačkog kraja prema rezultatima, ali i prema uvjetima koje pruža učenicima. Naime, u jesen 2021. škola je nadograđena, čime je dobila nove i moderno uređene prostorije i mogućnost organiziranja jednosmjenskog rada, a time i kvalitetnije uvjete za održavanje nastave. Kada je lani Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavilo poziv na eksperimentalni program "Osnovna škola kao cjelodnevna škola", od svih vinkovačkih osnovnih škola mogla se prijaviti samo OŠ Nikole Tesle jer je jedina imala jednosmjensku nastavu. M. Flego
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

VUKOVARSKO-SRIJEMSKA RIZNICA: RASTE PONUDA NAJISTOČNIJE ŽUPANIJE

Težište na održivosti turizma, ruše rekorde

2

RIJEŠEN GLAVNI UZROČNIK VELIKE POPLAVE

Danas završavaju radovi na propustu

3

POČINJE ŽUPANJSKO LJETO

Koncerti, radionice, starinska žetva uz Zvonka Bogdana…