Regija
NA 7. OTVORENOM PRVENSTVU SLAVONIJE U RAKETNOM MODELARSTVU

Đakovčani ekipno i pojedinačno treći
Objavljeno 3. svibnja, 2024.
ĐAKOVO



Na 7. Otvorenom prvenstvu Slavonije u raketnom modelarstvu za djecu i mlade u Vinkovcima na aerodromu Sopot iz Zajednice tehničke kulture grada Đakova i Astronomskog astronautičkog društva Orion nastupilo je devet natjecatelja, osnovnoškolaca OŠ Drenje i J. A. Čolnića, uz njihove mentore i voditelje, Željku Rossi i Hrvoja Jovića. Na natjecanju, koje su organizirali Hrvatski astronautički i raketni savez (HARS) i Aero klub Fenix Cerić, sudjelovali su modelari iz cijele Hrvatske, a nakon organiziranja radionica raketnog modelarstva u Đakovu cijele protekle godine sudjelovala je i Zajednica uz potporu Oriona.

U kategoriji raketa S-6-A (rakete s trakom) u velikoj konkurenciji natjecatelja iz osnovnih škola (više od 60) postigli su ekipno treće mjesto, kao i pojedinačno treće mjesto, koje je osvojio Petar Beljan, učenik OŠ J. A. Čolnića. Petar je bio i dio brončane ekipe – koju su uz njega činile i natjecateljice Mia Lenhart i Viktorija Zorbas iz OŠ Drenje.

- Miji, Viktoriji i Petru iskreno čestitamo na postignutim rezultatima, osvajanju pehara za treće mjesto, novom iskustvu, koje ćemo i dalje njegovati u Đakovu na budućim radionicama i natjecanja. Zahvaljujemo i domaćinu Darku Krajinoviću na gostoprimstvu i odličnoj organizaciji Prvenstva, kao i kolegicama i kolegama iz HARS-a, što je svakako povod za sudjelovanje i na budućim natjecanjima u njihovoj organizaciji - kaže predsjednik ZTK-a grada Đakova Danko Kočiš. Svi zainteresirani mogu se javiti na e-mail dkocis@ztkdjakovo.hr. S.Ž.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike