Novosti
REAKCIJA HDZ-A

Predsjednik nas svađa s Bugarskom
Objavljeno 1. svibnja, 2024.
Predsjednik Zoran Milanović u srijedu je rekao kako izjavom da je Hrvatska po povlačenju europskog novca "dno EU-a, a da je lošija jedino Bugarska" nije uvrijedio Bugare nego se narugao hrvatskoj vlasti.



Milanović je u subotu tijekom posjeta Zlataru rekao da je "Hrvatska dno Europske unije, da je lošija jedino Bugarska" te da "svakog dana molimo Boga da Bugarska ostane posljednja, i da joj se ništa ne dogodi, jer bi to inače onda bila Hrvatska", nakon čega su Bugari, kako navode mediji, pozvali na razgovor hrvatsku veleposlanicu u Sofiji Jasnu Ognjenovac i izrazili negodovanje. Bugarsko ministarstvo vanjskih poslova prenijelo je hrvatskoj veleposlanici "duboko razočaranje izjavom predsjednika Milanovića", pri čemu su naglasili "da je izjava neprihvatljiva za Bugarsku i nije u suglasju s odličnim bilateralnim odnosima Hrvatske i Bugarske". Istaknuli su i da se nadaju da će se "hrvatska Vlada ograditi od te izjave".



“Nisam uvrijedio Bugare nego sam se rugao nekim elementima hrvatske vlasti koji od nas rade budale i socijalni slučaj", rekao je šef države i dodao da je znao biti kritičan što se tiče povlačenja europskog novca. "To je sprdnja, nažalost, na račun nekih u Hrvatskoj koji od nas rade socijalni slučaj, koji nisu u stanju uzeti dovoljno europskih sredstava pa smo mi onda predzadnji. Normalno, pogledaš tko je onda zadnji. Bugarska je zadnja, stalno je zadnja (...) Hrvatska je predzadnja", rekao je predsjednik.



HDZ je na društvenim mrežama prozvao predsjednika Zorana Milanovića zbog njegove izjave da je Hrvatska dno Europske unije i da je jedina gora Bugarska.



“Nakon što je pokušao izazvati sukob između Hrvatske i demokratskog Zapada, između Hrvatske, NATO-a, vodstva EU-a, Francuske, Njemačke, Finske, Švedske, Velike Britanije, na red je Milanoviću došla i Bugarska. Ne svađa nas jedino s Rusijom i Bjelorusijom. Milanoviću nije dovoljno to što nastavlja nanositi štetu Hrvatskoj u želji da je međunarodno izolira i odvuče u ruski kamp, nego i pritom svjesno laže, u mržnji i zavisti iznosi netočne podatke o vlastitoj zemlji", poručili su iz HDZ-a. H
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike