Regija
PREDAVANJE O SIGURNOSTI U PROMETU

Pojas važan i za stražnja sjedišta
Objavljeno 30. travnja, 2024.
BELI MANASTIR



Kako bi se smanjio, točnije prevenirao, broj teško ozlijeđenih i poginulih osoba u prometnim nesrećama, pokrenut je Nacionalni program sigurnosti u cestovnom prometu, čiji je dio projekt KLIK - navika odgovornog ponašanja.

U sklopu projekta jučer je u Belom Manastiru održano predavanje i simulacija teške prometne nesreće, kako bi, prije svega srednjoškolci, shvatili koliko je važno vezati se sigurnosnim pojasom i pridržavati se svih ostalih propisa koji u prometu znače - život.

- Sigurnost vozača iznimno nam je važna, pa smo organizirali ovaj preventivni program kako bi se mladi vozači upoznali s opasnostima koje im prijete u prometu - istaknuo je Ivica Tkalec, načelnik PP-a Beli Manastir, objašnjavajući kako su predavanje i simulacija teške prometne nesreće organizirani za učenike viših razreda srednjih škola, buduće sudionike u prometu. U ime HAK-a predavanje je održao Ekrem Bećirević, samostalni stručni suradnik za sigurnost cestovnog prometa.

- Predavanje se odnosilo na glavne uzročnike prometnih nesreća, a to su brzina, korištenje mobitela, alkohol i droga. Naglasak je bio na korištenju sigurnosnog pojasa, i to ne samo ne prednjim već i stražnjim sjedištima - rekao je, dodavši kako je, pokazujući na punu kinodvoranu Centra za kulturu, zadovoljan odzivom učenika, njihovih profesora i školskih ravnatelja. I. Getto

Ivica Getto
Prošle godine manje prometnih nesreća
 
 
- Lani se na baranjskim cestama dogodila 281 prometna nesreća, što je 13 manje nego 2022. godine, kada ih je bilo 268. Zabilježen je blagi porast prometnih nesreća s ozlijeđenom osobom. Dogodile su se, naime, 72 takve neseće, a prije dvije godine 59 - kaže Žarko Jurak, policijski službenik za sigurnost i preventivu cestovnog prometa PP-a Beli Manastir, dodajući kako raduje činjenica što je 2023. godine zabilježena samo jedna prometna nesreća sa smrtnom posljedicom, dok ih je 2022. bilo četiri.

Možda ste propustili...

VUKOVARSKO-SRIJEMSKA ŽUPANIJA

Udrugama novac za promidžbu proizvoda

MONS. JURAJ BATELJA PREDSTAVIO DVIJE KNJIGE:

Falsificirane su povijesne istine o blaženom Stepincu

Najčitanije iz rubrike