Regija
ŽUPANIJSKO NATJECANJE UČENIKA “SIGURNO U PROMETU 2024.”

Kako voze bicikl i što znaju o prometu pokazalo 40 đaka
Objavljeno 30. travnja, 2024.
VINKOVCI



U sportskoj dvorani OŠ Ivana Gorana Kovačića u Vinkovcima održano je županijsko natjecanje "Sigurno u prometu 2024." u organizaciji Hrvatskog autokluba, Autokluba Vinkovci i Policijske uprave vukovarsko-srijemske. Cilj je te prometno-edukativne aktivnosti što veći broj djece podučiti prometnim propisima i sigurnosnim pravilima te tako povećati njihovu sigurnost u prometu.

To je 30. natjecanje koje organizira Hrvatski autoklub zajedno s Ministarstvom znanosti i obrazovanja te Agencijom za odgoj i obrazovanje. Natjecanje se provodi za učenike u dobi od 10 do 12 godina kako bi dobili temeljna znanja o prometnim propisima i sigurnosnim pravilima te što bolje svladali vještinu vožnje biciklom, a sastoji se od teorijskog i praktičnog dijela.

Prije početka natjecanja učenicima se obratio Ivo Bikić iz Autokluba Vinkovci, informirajući ih o doprinosu ovog natjecanja u povećanju njihove sigurnosti u prometu u današnjim životnim okolnostima u kojima je sudjelovanje u prometu nužna svakodnevica, no ujedno potencijalno opasna aktivnost.

Voditelj poslova prometne policije Policijske uprave vukovarsko-srijemske Boris Klinec osnovcima, natjecateljima, skrenuo je pozornost na to koliko je važno da poznaju prometne propise. Djeca svakodnevno sudjeluju u prometu na cestama, stoga su znanje i vještina za sudjelovanje u cestovnom prometu ključni kako bi izbjegli opasnosti na cestama i sigurno stigli do svoga cilja, upozorio je Boris Klinec.

Na teorijskom dijelu provjereno je znanje učenika o prometnim propisima i sigurnosnim pravilima, dok su na praktičnom dijelu testirali svoje vještine upravljanja biciklom na postavljenom poligonu.

Na županijskom natjecanju sudjelovalo je 40 učenika, 20 djevojčica i 20 dječaka iz deset osnovnih škola, a najbolja ekipa, dvije djevojčice i dva dječaka, predstavljat će svoju županiju i natjecat će se na državnom natjecanju koje će se ove godine održati u Puli.

Najbolje rezultate ostvarili su Ana Čoko, OŠ M. A. Reljkovića, Cerna (mentor Marko Zeleni), Jakov Majher, OŠ I. Brlić-Mažuranić, Rokovci Andrijaševci (mentor Ivan Dejanović), Sonja Krtić Landeka, OŠ I. G. Kovačića, Vinkovci (mentor Dražen Valentak), Sandro Knežević, Andrea Blaževac i Andrej Vidović, OŠ fra B. T. Leakovića, Bošnjaci (mentor Anela Đaković). M. Flego
Možda ste propustili...

USPJEH ‘’DORE’’ NA DRŽAVNOM PRVENSTVU

Našičke mažoretkinje idu na Europsko prvenstvo

IVICA JAŽIĆ PRENIO ISKUSTVA S HODOČAŠĆA

U 32 dana prepješačili 890 km

Najčitanije iz rubrike