Regija
VUKOVAR PROSLAVLJA DAN GRADA

Koncerti, sport, domaća jela...
Objavljeno 30. travnja, 2024.
VUKOVAR



U povodu Dana Vukovara i njegovih nebeskih zaštitnika sv. Filipa i Jakova, koji se proslavlja 3. svibnja, u utorak, 30. travnja, u podne u Hrvatskom domu Vukovar održat će se promocija slikovnice ‘‘Volimo te grade: Vukovar u očima djeteta‘‘.

Središnji program u petak, 3. svibnja, tradicionalno počinje u 7 sati zvucima valcera Johanna Straussa ‘‘Na lijepom plavom Dunavu‘‘, koji će građani slušati preko mobilnog razglasa. Na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata odat će se počast svim hrvatskim braniteljima Vukovara, nakon čega je sveta misa u crkvi sv. Filipa i Jakova. U pješačkoj zoni u 10 sati počinje Cvjetni korzo pod nazivom ‘‘Mladost i radost Vukovara‘‘, a u kojemu će sudjelovati djeca vukovarskih vrtića. Toga je dana svim Vukovarkama i Vukovarcima uz predočenje osobne iskaznice omogućen besplatan ulaz u sve vukovarske muzeje (Gradski muzej Vukovar, Franjevački muzej Vukovar, Muzej vučedolske kulture), uključujući i Vukovarski vodotoranj. U 18 sati svečano će se otvoriti 6. Festival nematerijalne kulturne baštine, turističkih manifestacija, atrakcija i destinacija ‘‘SVI zaJEDNO HRVATSKO NAJ‘‘, koji će trajati do 5. svibnja. Središnja tema Festivala zaštićena su hrvatska jela, a u brojnim sadržajima posjetitelji će moći uživati na pet lokacija: na korzu, Trgu Republike Hrvatske, perivoju dvorca Eltz, šetnici uz Dunav i amfiteatru podno Vukovarskog vodotornja. U 21.30 na Trgu Republike Hrvatske počinje koncert Joleta.

U subotu će na središnjem gradskom trgu publiku zabaviti Klapa Rišpet od 21.30, a u nedjelju od 20.30 Tiho Orlić.

Predviđen je i niz sportskih manifestacija: Mitnica kup 2024. (4. svibnja), Floorball (7. svibnja), 20. Olimpijski festival dječjih vrtića (9. svibnja), Erste plava liga (10. svibnja).

Program obilježavanja Dana grada završava u petak, 10. svibnja, u 20 sati koncertom Jazz orkestra Oružanih snaga Republike Hrvatske u Hrvatskom domu Vukovar u sklopu Koncertnog ciklusa Eltz. D.S.R.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike